22.11.2021
Hyundai Wittenberg - SEVEN conceptauto

Maak kennis met de... SEVEN!​


​​

Onthuld! Zo ziet de SEVEN eruit...

Dat de IONIQ-familie zich de komende jaren uitbreidt, verbaast u waarschijnlijk niets. Maar dat wij nu al de eerste teaserbeelden mogen onthullen van een gloednieuwe SUV die het nieuwe line-up-merk: IONIQ komt versterken, hadden zelfs wij nog niet verwacht.

Innovatie op wielen

De volledig nieuwe 100% elektrische concept car luistert naar de naam: SEVEN. Zijn uiterlijk valt op door zijn slanke vorm en vanbinnen springt vooral de enorme ruimte in het oog. Ook bij dit model is gebruik gemaak van veelal duurzame materialen, een slimme ruimte-indeling, features waardoor een innovatieve, louge-achtige ruimte op wielen ontstaat, die we kennen van de IONIQ 5.

Hyundai Wittenberg - SEVEN conceptauto
Hyundai SEVEN - Hyundai Wittenberg
Hyundai Wittenberg - SEVEN conceptauto
Hyundai Wittenberg - SEVEN conceptauto

Ultrasnelladen met de SEVEN

De SEVEN is net als de IONIQ 5 gebouwd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai. Daarmee is ultrasnelladen met 800V mogelijk. De SEVEN heeft een actieradius van 485 kilometer.

Rijdende loungebar

Door de lange wielbasis van 3,2 meter en de vlakke vloer wordt ook bij de SEVEN gezorgd voor een betere benutting van de ruimte. Doordat er geen deurstijlen meer tussen de voor- en achterportieren zit, ontstaat een riante instap naar een premium lounge-interieur. Voorin zitten twee fauteuil-achtige stoelen die draaibaar zijn. Achterin bevindt zich een boekbank. Dit creëert een huiselijke sfeer voor de inzittenden. En precies dat huiselijke gevoel is ook vertaald in de ambianceverlichting in de deuren en de ingebouwde koelkast in de auto. Terwijl de inzittende genieten van een koud drankje, kunnen ze hun schoenen laten opfrissen in speciaal daarvoor ontworpen opbergcompartimenten.