Logo
Logo

Over elektrisch rijden

Rijden in jouw droomauto? Bij Wittenberg kan het.

De expert in elektrisch en waterstof rijden

Hyundai Wittenberg is expert in elektrisch en waterstof rijden. Wij bieden keuze uit alle denkbare aandrijflijnen. Welke duurzame oplossing je ook zoekt, Hyundai Wittenberg heeft het. Wij hebben de belangrijkste informatie over elektrisch rijden voor je op een rij gezet en nemen we je mee in de wereld van milieuvriendelijk en ‘groen’ rijden.

De voordelen van elektrisch rijden

Je rijdt emissievrij en stoot dus geen CO2 uit. De totale CO2 voetafdruk (incl. productie & bandenslijtage) van een elektrische auto ligt bovendien zo'n 60% lager dan een benzineauto. Elektrisch rijden is niet alleen een milieubewuste keuze, maar brengt ook vele andere voordelen met zich mee, namelijk:

check Voordelig in onderhoud
check Geen BPM
check Nieuwe elektrische personenauto profiteer je van € 2.950 overheidssubsidie
check Gebruikte elektrische personenauto profiteer je van € 2.000 overheidssubsidie
check Een elektrische auto opladen is voordeliger
check Zakelijk slechts 16% bijtelling (over de eerste € 30.000 van de cataloguswaarde)
check Elektrische auto’s zijn stil en en accelereren geruisloos

Hyundai KONA Electric

Private lease vanaf € 525 p/m
Kopen vanaf € 39.995,-

check Tot 514 kilometer actieradius
check 16% bijtelling (tot € 30.000, -)
check Inclusief SEPP subsidie

Hyundai IONIQ 5


Private lease vanaf € 685 p/m
Kopen vanaf € 49.295,-

check Tot 507 kilometer actieradius
check 16% bijtelling (tot € 30.000, -)
check Inclusief SEPP subsidie

Hyundai IONIQ 6


Private lease vanaf € 659 p/m
Kopen vanaf € 45.895,-

check Tot 614 kilometer actieradius
check 16% bijtelling (tot € 30.000, -)
check Inclusief SEPP subsidie

Hyundai NEXO


Private lease vanaf € 1.083 p/m
Kopen vanaf € 69.995,-

check Tot 656 kilometer actieradius
check 12% bijtelling (tot € 30.000, -)
check Rijden op waterstof

Hybride (HEV)

Een elektrisch aangedreven auto, zegt het eigenlijk al; je rijdt volledig elektrisch. Een elektrische auto, ook wel EV genoemd, heeft een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor. De auto stoot daarmee geen schadelijke stoffen, zoals CO2 uit. Je elektrische Hyundai kun je opladen via een laadpaal bij jou thuis of in de buurt, of via een snellader langs de snelweg bijvoorbeeld. Tip: maak gebruik van regeneratief remmen, dan laadt de accu tijdens het rijden ook weer op.

Hybride (EV/BEV)

Met een hybride auto wordt een benzinemotor ondersteunt door een elektromotor– die tijdens het remmen weer oplaadt. Bij een lage snelheid kun je zelfs helemaal elektrisch rijden. Steeds vaker hoor je ook een Mild Hybrid aandrijving, maar wat is dat? Bij een Mild Hybrid zijn de startmotor en de dynamo één en hetzelfde onderdeel, waardoor die meer energie kan omzetten in elektriciteit en meer kracht heeft dan een gewone motor. De Mild Hybrid heeft alleen geen extra elektromotor (nodig) in vergelijking met een volwaardige hybride.

Plug-in Hybrid (PHEV)

Een Plug-in Hybride auto werkt hetzelfde als bij een hybride auto, alleen zegt de naam het al: je hebt een stekker nodig om ‘in te pluggen’ en je batterij op te laden. De zuinige benzinemotor combineert de energie en krachten van een oplaadbare batterij. Je zou zelfs volledig elektrisch kunnen rijden met en Plug-in Hybride auto als je alleen binnen de stad rijdt. De auto schakelt automatisch over op brandstof wanneer de batterij leeg is of meer vermogen nodig heeft. Je moet dus wel rekening houden dat je moet tanken en de auto moet opladen.

Waterstof (FC(E)V)

In een waterstofauto zit een brandstofcel waar zuurstof en waterstof samenkomen om elektriciteit op te wekken en af te geven aan het accupakket en de elektromotor. Wat stoot een waterstofauto uiteindelijk uit? Alleen water! Voordeel: opladen is bij een waterstofauto niet nodig, maar waterstof tanken wel. Dit doe je in slechts 5 minuten!

searchVeelgestelde vragen