Logo
Logo

Waterstof tanken en rijden in Amersfoort

Na jaren van voorbereiding is afgelopen vrijdag de bouw van het eerste waterstoftankstation: Fountain Fuel, gestart in Amersfoort. Vanaf april 2023 is het waterstoftankstation op het industrieterrein ‘De Wieken’ operationeel. Hyundai Wittenberg kan als Amersfoortse Hyundai-dealer, met de op waterstof aangedreven Hyundai NEXO, de bouw van de Fountain Fuel alleen maar aanmoedigen!
 

Fountain Fuel

Bij het waterstoftankstation – ook wel emissieloos energiestation genoemd – kun je zowel waterstof tanken, als elektrisch snelladen. Het energiestation biedt waterstofvulpunten voor het tanken van personenauto’s (700 bar) en grotere voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen (350 bar). Hiermee wordt de ‘kip en ei’ discussie officieel doorbroken.

Hyundai en waterstof

Met de NEXO, een Hyundai op waterstof die al sinds 2018 op de markt is, heeft Hyundai veel ervaring in het rijden op waterstof. Daar waar het eerste productie model nog erg kostbaar was, is de actuele Hyundai NEXO verkrijgbaar vanaf 69.995 euro.

Hyundai zelf zet grootschalig in op waterstof. Niet alleen bij auto's, ook bij op waterstof aangedreven container- en autotransportschepen en vrachtwagens; zoals de XCIENT. Hyundai heeft reeds 47 exemplaren van de Xcient Fuel Cell aan Zwitserland geleverd en in Duitsland rijden inmiddels ook al 27 Hyundai-trucks succesvol voor vervoersberdrijven rond. Daarnaast is Hyundai op dit moment drie grote fabrieken voor waterstofcellen aan het bouwen.

Inzetten op waterstof
Gezien de hoge belasting van het elektriciteitsnet is er ook een andere duurzame aandrijving nodig. Waterstof wordt steeds concreter als realistisch alternatief. In Nieuwegein staat al een waterstoftankstation en in Utrecht zijn er twee in voorbereiding. Het tanken van waterstof gaat snel. In slechts vijf minuten is de tank van jouw Hyundai NEXO gevuld en kun je maar liefst 665 km ver rijden.

Onze werkplaats is klaar voor de toekomst
Niet in elke werkplaats mag werken aan waterstofauto’s. Hyundai Wittenberg is een gecertificeerde Hyundai-dealer die aan waterstofauto’s mag sleutelen. De werkplaats is hierop ingericht met een speciale ATEX-werkplek; een installatie om de werkplaats explosieveilig te houden. Hiermee mag Hyundai Wittenberg zichzelf EV- en waterstofexpert noemen.

Expert op het gebied van elektrisch en waterstof rijden

Hyundai Wittenberg heeft al jaren ervaring met elektrisch- en waterstof rijden. Daarvoor beschikken de verkoopadviseurs en automonteurs over alle specialistische kennis op het gebied van elektrisch- en waterstof rijden om u daarmee van de beste adviezen te kunnen voorzien en jouw auto in topconditie te houden.

Proefrijden?

Wil je zelf ervaren hoe het is om op waterstof te rijden? Hyundai Wittenberg heeft de Hyundai NEXO klaarstaan voor een proefrit. Plan hier alvast een proefrit via onze website.