Logo
Logo

Hyundai focust nog meer op elektrificatie

Met de volledig nieuwe 100% elektrische IONIQ 5 breekt er een nieuw tijdperk aan op het gebied van emissievrije mobiliteit, een periode waarin Hyundai zijn voorsprong in de wereld van geëlektrificeerde voertuigen nog verder wil vergroten. Hyundai biedt momenteel met haar elektrische modellengamma maar liefst 15 geëlektrificeerde modellen aan in Europa en dat gaan er in de toekomst nog veel meer worden.

IONIQ 5

De IONIQ 5 is het eerste model van het gloednieuwe IONIQ line-up-merk van Hyundai dat zich exclusief richt op 100% elektrische voertuigen. De IONIQ 5 is het eerste elektrische model dat gebouwd is op het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP) en dit platform wordt bij alle volgende elektrische auto's ook gebruikt. 

560.000 elektrische auto's per jaar in 2025

Na de IONIQ 5 gaat Hyundai de komende 4 jaar wereldwijd nog eens 11 nieuwe batterij-elektrische auto's lanceren. Hyundai wil namelijk in 2040 zijn wereldwijde auto-line-up volledig elektrisch hebben en streeft ernaar om 8-10% van de wereldwijde markt te voorzien van 100% elektrisch auto's. Het plan van Hyundai is om over vier jaar wereldwijd 560.000 batterij-elektrische auto's per jaar te verkopen en daardoor uit te groeien tot in de top-3 fabrikant van emissievrije voertuigen.​​

Een van de jongste modellenreeksen in Europa

Hyundai begon het jaar 2021 met een van de jongste modellenreeksen in Europa. Maar liefst 95 procent van de vloot is jonger dan 18 maanden. In 2020 introduceerde Hyundai geëlektrificeerde varianten voor ruim driekwart van de beschikbare modellen in Europa. Tegenwoordig heeft Hyundai de meest uiteenlopende reeks aandrijflijnen die er in de markt zijn; van schone en zuinige benzine-dieselmotoren tot Mild-hybrid, volledige hybride, plug-in hybride, volledig elektrische en zelfs waterstof-elektrische voertuigen.