Logo
Logo

[Klantervaring] Zo ver kom je met de Hyundai KONA Electric in de praktijk...

 

We kennen de elektrische Hyundai KONA al een tijdje. Een compacte, maar zeer comfortabele en luxe uitgeruste elektrische SUV. De KONA Electric is leverbaar in twee verschillende accupakketten: 39 kWh en 64 kWh, waarbij de laatste een actieradius van maar liefst 484 km (WLTP) heeft. Dat is al veel. Maar... in de praktijk is de actieradius bij een aantal van onze klanten nóg hoger, waaronder onze klant uit Amersfoort, Roel Peters.

Aanschaf elektrische auto

"Wij rijden regelmatig naar onze kinderen in België. Dat was voor ons een reden om in eerste instantie te wachten met de aanschaf van een elektrische auto tot er een elektrische middenklasse SUV op de markt zou komen met een actieradius van meer dan 500 kilometer. Dat leek een uitdaging. Na een bezoek aan Hyundai Wittenberg wees de verkoper ons op de elektrische KONA die volgens hem in de zomer wel 525 kilometer zou kunnen halen. Na de proefrit - die ons erg goed beviel - kochten wij eind juni 2021 een nieuwe Hyundai KONA Electric Limited Sky met een 64kWh accupakket. Hier zijn wij nog steeds ontzettend over te spreken!", zegt onze klant, Roel.

Actieradius van ruim boven de 580 kilometer!

Roel: "Ik ben een rustige rijder en maak altijd gebruik van de maximaal regeneratief remmen. Dit zorgt ervoor dat ik met het afremmen energie opwek waarmee ik mijn batterij weer voedt. Daarnaast rijd ik veel op binnenwegen en wordt de 100 km/h op de snelweg niet overschreden. In de wintermaanden staat de verwarming standaard op 20 graden. Wij gaan niet zitten koukleumen, om een zo hoog mogelijke actieradius te krijgen. Wij maken het onszelf absoluut aangenaam. Ik vind het voor mijzelf interessant om inzicht te krijgen in mijn actieradius per maand, dus ik houd iedere maand een eigen Excel-bestand bij met mijn rij-gegevens. In de grafieken van de zomerperiode zie je dat wij een actieradius van ruim boven de 585 kilometer hebben. Dat is 100 kilometer méér dan ze bij Hyundai beloven. Fantastisch, toch?! Afgelopen winter met temperaturen van onder het vriespunt is mijn actieradius rond de WLTP-waarden van de Hyundai KONA Electric, namelijk: 484 km. Dus zonder hele gekke aanpassingen haal ik met mijn elektrische Hyundai KONA met gemak een actieradius van meer dan 500 kilometer en hier zijn wij super-tevreden mee!"