​Duurzaam en slim opladen? Hyundai Smartcharging!

Natuurlijk is het rijden van een elektrische auto al een gigantische stap vooruit. Dan is het wel zo handig als de elektriciteit waarmee u hem oplaadt ook groen is! Met Hyundai Smartcharging denkt Hyundai nét even extra met u mee.
Aangezien steeds meer mensen elektrisch gaan rijden, vraagt dit ook steeds meer van ons elektriciteitsnetwerk. Door Hyundai Smartcharging te gebruiken zorgen wij er voor dat energieleveranciers op een duurzame wijze vraag en aanbod kunnen balanceren. Zo heeft u de volgende ochtend een volgeladen Hyundai en heeft de energieleverancier ook gemoedsrust.
Ook kunnen wij zo waarborgen dat uw voertuig maximaal met duurzame energie wordt opgeladen. Dit principe heet V1G: Unidirectional Smart Charging.​

V1G, wat heb ik daar aan?

V1G houdt in dat een elektrische Hyundai 'twee kanten op' kan laden. Via de Hyundai Smartcharging applicatie kan het opladen van uw voertuig worden afgeregeld met de energiebehoefte in uw wijk. Op de piekmomenten zal uw voertuig minder snel bijladen, zodat het energienetwerk de vraag aankan. Wanneer er 's nachts weinig vraag is, dan kan uw elektrische Hyundai des te sneller opladen. Dan wordt het energienetwerk optimaal benut en ontstaan er geen onnodige pieken.
Behalve dat dit handig is voor de energieleverancier is dit ook handig voor uw portemonnee! Door in te regelen dat de auto voornamelijk in de nacht wordt bijgeladen geniet u optimaal van daltarieven. Dan scheelt het u geld en kan uw elektrische Hyundai met duurzame energie worden opgeladen. Dit kan tot wel 30 procent schelen op uw thuislaadkosten!

Duurzame energie, natuurlijk

Als u een koffiezetapparaat in het stopcontact steekt, dan doet deze het. Ongeacht welke 'soort' stroom er uit de muur komt. Als u beslist om heel veel koppen koffie achter elkaar te zetten, en uw buurman ook, dan kan dit het elektriciteitsnet overbelasten. De vraag is dan ontzettend hoog. Met slimme applicaties, zoals Hyundai Smartcharge, kan dit beter worden gestroomlijnd. Het koffiezetapparaat zal dan alleen koppen koffie zetten als de buren dit vooral niet doen! Dan blijft het elektriciteitsnet vrij en begaanbaar voor iedereen en zo helpt u mee aan de algehele verduurzaming van de energiemarkt. Iedereen tevreden, natuurlijk.

 ​