14.07.2021

Mini Hyundai wordt ingezet voor jonge ziekenhuispatiëntjes

Hyundai heeft een speciale elektrische auto geschonken aan het SJD Barcelona Childeren's hospital, het is een kleine versie van het nieuwe 45 concept, ook wel de IONIQ 5 genoemd, die binnenkort in productie gaat. De mini auto is zo bijzonder omdat hij ingezet wordt om de jonge kinderen van het ziekenhuis bed naar de behandelkamer te vervoeren. Dit zorgt ervoor dat de kinderen met minder stress de behandelkamer binnen komen.

Nieuwe technologieën

De elektrische miniauto beschikt over emotion adaptive vechile control (EAVC), een op kunstmatige intelligente gebaseerde technologie die gezichtsuitdrukkingen herkent en de hartslag en de ademhalingsfrequentie in de gaten houdt. De technologie combineert deze gegevens met de input van de auto, waaronder de snelheid waarmee gereden wordt.

De emotie van het kind wordt gemeten met emotion recognition system, hierbij wordt er gebruik gemaakt van een camera die de emoties van het kind achter het stuur herkent. Een ademhalingsoefeningsband wikkelt zich om het lichaam van het kind heen en kleine luchtzakken oefenen lichte druk uit om angst te verlichten en wat een stabielere ademhaling mogelijk maakt.


Verlichting verteld het gevoel

De adaptieve verlichting onder de auto kan in drie kleuren veranderen wat de emotionele toestand van het kind weergeeft, de kleuren bestaan uit: groen, rood en geel. Verder kan de auto een lekkere geur geven en bellen blazen onderweg naar de behandelkamer om er zo een feestje van te maken voor het kind.