De favorieten van... Tijmen Boos, junior verkoopadviseur!

Deze week gaan we van start met "De favorieten van...." met als aftrapper Tijmen! Tijmen was onze stagiair binnen de verkoopafdeling op locatie Utrecht maar sinds 16 november is hij officieel junior verkoopadviseur! Maar wie is Tijmen nu echt? Waar wordt hij vrolijk van? Hoe is hij ooit bij Hyundai Wittenberg terecht gekomen? En wat heeft deze jongen gemeen met hondensleetochten? Dat alles en meer komt aan bod in dit interview. Hiermee hopen wij toch wat meer een beeld te scheppen van de personen achter Hyundai Wittenberg.

Dus Tijmen, om maar met de deur in huis te vallen. Hoe lang werk je al bij Hyundai Wittenberg in Utrecht?
Ik werk hier nu al zo'n anderhalf jaar, met plezier natuurlijk!

En heb je altijd al de functie van verkoopadviseur gehad?
Nou ik ben hier dus begonnen als stagiair binnen de verkoopafdeling maar sinds 16 november mag ik mij junior verkoopadviseur noemen.

Maar wat heb je voor deze baan gedaan?
Ja het klinkt gek maar voordat ik hier ben komen werken was ik vakkenvuller/kassamedewerker bij de lokale Dirk in Maarssen. Daarvoor ben ik ook nog vakkenvuller geweest bij de Albert Heijn. Naast deze baantjes heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan voor de gemeente Maarssen. Zo was ik vrijwilliger bij de ijsbaan, waar ik zo ongeveer alles deed. Van schaatsen verhuren tot koffieschenken maar ook de beveiliging van tijd tot tijd.

Zo, dus een echte alleskunner?
Als je het zo wilt noemen dan ja! Ook heb ik veel geholpen bij de organisatie van de vaarparade in Maarsen.

En voor de mensen die niet uit die omgeving komen, wat is dat, zo'n vaarparade?
De vaarparade in Maarssen is een soort optocht maar dan op het water. Mensen varen met bootjes over de Vecht en er is muziek en gezelligheid.

Dus een soort parade/optocht maar dan op het water?
Ja zoiets! Mensen versieren hun boten en het is altijd leuk. Ik heb dan veel geholpen met het organiseren er van.

Maar het lijkt me niet dat je een studie evenementmanagement doet?
Nee dat klopt, ik studeer Automotive Sales Management & Aftersales bij het Automotive College in Nieuwegein.

Kijk, dat klinkt wat logischer.
En stel je voor, je kunt alles doen in de wereld, wat zou dan jouw droombaan/functie zijn?

Nou daar stel je een goede vraag. Ik zou wel heel graag DTM-coureur willen worden. Vroeger heb ik vele uren op de kartbaan doorgebracht en ik ben zelfs Nederlands kampioen geweest in de World Formula klasse.

Maar, je zou dan denken dat je meteen voor F1-coureur zou gaan?
Ja dat denken meer mensen! Alleen dat zou niks voor mij zijn omdat je zo veel in de spotlights staat. Je bent niet alleen een coureur maar ook om de baan heen ben je een soort media icoon en dat heb je bij bijvoorbeeld de DTM-klasse toch wat minder. Ik vind het dan juist gaaf dat je meer met het racen zelf bezig bent. En qua droomfunctie? Daar heb ik nog niet echt een idee van. Eerst maar eens volledig verkoopadviseur worden en dan zie ik daarna wel verder.

Klinkt in ieder geval super gaaf Tijmen! Maar zeg eens, waarom heb je ooit voor Hyundai Wittenberg gekozen? Er zijn ten slotte veel meer dealers.
Het was vooral lekker dichtbij! Maar even zonder dollen, toentertijd was ik een beetje aan het rondkijken voor een stageplek. Ik wist wel dat ik dit bij een dealer wilde gaan doen en zo ben ik langs meerdere bedrijven gegaan. Waarom ik dan toch voor Hyundai Wittenberg ben gegaan is vooral de vrijheid. Wittenberg was op zoek naar een verkoopadviseur en dat was ik nog niet. Maar omdat dit wel iets is wat ik wilde worden kon ik als stagiair aan de slag. Ik merkte vooral dat er veel gunning was. Ik heb sinds dag één veel vrijheid gekregen en de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen en dat doe ik nog steeds! Voor mij waren die zaken toch wel echt de doorslaggevende factor. Al met al heb ik dus een goede plek gekozen om te starten en iets te kunnen maken van mijn toekomst.

Wat vind je nou écht leuk aan je werk hier?
Vooral als ik merk dat klanten blij zijn om een nieuwe auto te gaan kopen.
Waar merk je dat dan aan?
Het zal je oprecht verbazen maar lang niet iedereen heeft even veel zin om een nieuwe auto aan te schaffen. Het is een vrij grote aanschaf en het is toch iets dat voor sommige mensen 'moet'. En dat kan ik prima begrijpen. Maar juist als je klanten hebt die je iets gunnen of waar je een goede klik mee hebt, dan is dat geweldig. Zelf vind ik het dan leuk als de klant veel interesse in de auto hebben en er een soort liefhebberij aanwezig is. Omdat ik zelf groot autoliefhebber ben, merk ik dat en dat geeft mij energie. Dus vooral dat enthousiasme in combinatie met liefhebberij voor het product, dat vind ik prachtig.

Dat kan ik zeker begrijpen! En wat is dan het leukste/grappigste dat je ooit tijdens je werk hier hebt mogen meemaken?
Oh dat is best een lastige vraag, er is zo veel.
Ja je kunt maar één iets noemen! Wat komt er meteen in je op?
Nou dan weet ik wel iets! Vorig jaar waren wij aanwezig bij het Oldtimer Festival in Huizen. We stonden daar met de gloednieuwe IONIQ 5. Iedereen komt natuurlijk naar dat festival om oude auto’s te aanschouwen en te genieten van alle mooie modellen. Er waren allemaal super gave wagens en ik ben zelf ook een liefhebber dus dat was geweldig. Wat mij verbaasde was de overweldigende reactie van mensen. Tussen allemaal oude wagens met een hypermoderne IONIQ 5. Eerst had ik gedacht dat mensen er niet naar zouden omkijken maar ik denk dat juist het contrast tussen de oldtimers en de ‘nieuwe generatie’ de connectie maakte. En zo’n oldtimer evenement, daar komen mensen toch met een ‘autohart’ heen dus dan heb je altijd wel hele leuke gesprekken.

Als we het dan toch over auto's hebben, wat is jouw favoriete Hyundai?
Ik moet dan toch kiezen voor de Hyundai i30 N. Jammer genoeg niet meer verkrijgbaar in Nederland maar wat was dat een ontzettend gave bak.
En kies je dan voor de fastback of de normale hatchback?
Nee nee wel echt de hatchback. Momenteel is Hyundai heel erg actief in de TCR (Touring CaR) racerij. Dit doen ze dan vooral met de Hyundai i30 N en dat vind ik onwijs gaaf om te zien. Ik hou van sportieve auto’s. Snelle en dynamische wagens die met veel kabaal de bocht om komen. Ik denk toch dat dat van het karten is blijven hangen!

Stel je voor, je hebt deze Hyundai i30 N, waar zou je dan heenrijden?
Ik denk dan toch wel dat ik heel cliché de stelvio-pas in Italië kies. Als je dan met zo’n leuke auto op pad bent dan wil je natuurlijk ook goed sturen. Mij lijkt dan niets gaver dan het op- en afrijden van zo’n bergpas. Volle snelheid en echt genieten van het voertuig.

Groot gelijk, in de file staan op de A12 is ook niet leuk in een auto van dat kaliber.
Aangezien we het over reizen hebben, is er een reis die je graag nog een keer zou willen overdoen of zou willen maken?
Daar heb ik een best leuk verhaal over! Toen mijn vriendin en ik net samen waren hadden wij het plan om naar Parijs te gaan. Het was alleen volop hoogseizoen dus zowel de treintickets als de vliegtickets waren niet te betalen. Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen om een Hyundai i10 te huren. Gewoon een lekkere compacte stadsauto waar toch verassend veel in past! Wij zijn samen richting Parijs gereden en ‘dan zien we het daar wel’. Het grappige van dit alles was dat wij net samen waren en elkaar dus ook nog niet heel goed kenden. Het was puur als date bedoeld. Daarom was dit experiment juist zo leuk, het kon gigantisch goed gaan en dan was er niks aan de hand of het ging fout en dan was de relatie afgelopen. Al met al is het natuurlijk goed gekomen maar dat was een onwijs gave reis/ervaring die ik nog wel eens zou willen overdoen.

Kijk dat is pas een ervaring! Ik kan helemaal begrijpen dat je dat nog eens zou willen beleven. In dat geval, heb je nog dromen voor de toekomst? Een speciale reis bijvoorbeeld?
Ja daar weet ik wel wat op! Ik zou graag nog een reis willen maken naar Lapland!
Hoezo Lapland? Dat klinkt niet als de meest voor-de-hand liggende bestemming.
Nou ik heb simpelweg niet zo veel met warme vakanties. Het hoeft van mij geen zon-zee-strand te zijn. Ik vind een vakantie in de sneeuw en bijvoorbeeld de gezelligheid met kerst heel erg leuk. Graag zou ik dan met van die husky-honden willen gaan slee rijden door de bossen heen. M’n vader is er ooit een keer geweest en de foto’s die hij naderhand liet zien waren adembenemend. Daarom lijkt het mij geweldig om een keer naar Lapland geweest te zijn.
Ook zou ik graag tijdens de winter een rit door de sneeuw willen maken met een offroad voertuig. Het lijkt me super om met zo’n terreinwagen door de sneeuw te banjeren.
En dan met een daktent en kamperen?
Nee alsjeblieft niet! Gewoon lekker een paar rondjes rijden en daarna in een vijfsterrenhotel slapen. Dus liever een leuke/drukke dag en daarna wat meer luxe!

Genoeg om te beleven hoor ik! En als laatste, heb je dan nog een bucketlist die je zou willen afmaken?
Ooit zou ik graag met Streetgasm mee willen rijden. Dat is een reis met allemaal supercars. De meeste mooie wagens en de snelste exoten doen daaraan mee. Het lijkt me echt geweldig om dan met een Italiaanse sportwagen mee te rijden en dan ook van een vakantie te kunnen genieten.

Tijmen, onwijs bedankt voor dit interview en wat een verhalen!

Ben je nu benieuwd geworden over wat er zich schuil kan houden achter de rest van ons personeel? Volgende week in "De favorieten van..." laten wij zien waar Tim nou écht vrolijk van kan worden!
En ben je benieuwd wat de Hyundai i30 voor jou kan betekenen? Klik dan op de button hieronder en bekijk onze huidige voorraad!