benzinestation-tanken

Brandstofsysteem reinigen

Brandstofsystemen kunnen over de jaren heen verstopt raken. Dit heeft vooral te maken met brandstofresten die op den duur aankoeken rond de injectoren en in het brandstofsysteem. Speciaal hiervoor bestaan verschillende middelen om het brandstofsysteem te reinigen. Wij van Hyundai Wittenberg passen dit uiteraard ook toe. Hieronder lees je wat dat inhoudt.

Brandstofadditieven, wat zijn dat?

Brandstofadditieven zijn vloeistoffen die kunnen worden toegevoegd aan de brandstoftank. Deze additieven reinigen het volledige brandstofsysteem op een effectieve wijze. De stofjes in deze vloeistof zorgen er voor dat bijvoorbeeld de brandstoftank zelf gereinigd wordt. De vervuiling lost zich op in de brandstof die vervolgens door de motor wordt afgevoerd. Ook de kleppen en brandstofinjectoren hebben baat bij een jaarlijkse reiniging. Korte ritjes kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de motor niet goed warm wordt en dat er dus aanslag op de kleppen ontstaat. Bij een indirect ingespoten motor kan een brandstofadditief dan dé oplossing zijn tegen deze aanslag.

Trage auto? Vervuilde injectoren!

Een ander veelvoorkomend euvel is het verlies van motorvermogen door vervuilde injectoren. Aangezien injectoren er voor zorgen dat de brandstof überhaupt in het motorblok komt, zijn deze essentieel. Injectoren hebben elke dag met duizenden inspuitingen te maken waarbij er telkens benzine doorheen wordt geduwd. Als een auto dan iets langer stilstaat of de brandstof is van mindere kwaliteit dan kan er in de injector een opstopping ontstaan. Deze opstopping zorgt er voor dat de injector minder/minder nauwkeurig brandstof kan inspuiten en dus dat jouw motor minder vermogen heeft.
Door het brandstofsysteem bij ons te laten reinigen kunnen we er voor zorgen dat je injectoren naar behoren functioneren en jouw motorblok dus doet wat hij doen moet.

Voordelen van het gebruiken van een brandstofadditief

  1. Beter motorprestaties
  2. Verhelp motorstoringen
  3. Minder slijtage en dus minder onderhoudskosten
  4. Voorkom schade aan emissiesystemen (denk aan een lambdasonde)
  5. Lagere uitstoot (minder vervuiling en ook voor de APK essentieel)
  6. Betere verbranding van de brandstof (en dus geen onnodige brandstofkosten)
  7. Lost bestaande vervuilingen op en voorkomt het ontstaan van nieuwe aanslag