Logo
Logo

Onze IONIQ 5 is ingezet als deelauto in Utrecht

Even snel met een IONIQ 5 naar de binnenstad voor een boodschap, zonder dat deze volledig elektrische Hyundai op jouw naam staat. Voor bewoners van het nieuwbouwproject Greenville in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht is dat binnenkort de normaalste zaak van de wereld. Zij profiteren als eerste van een nieuw, uniek autodeelproject in Nederland, genaamd Mocean.

Mocean is een initiatief van Hyundai Motor Nederland en mobiliteitsaanbieder We Drive Solar. In Spanje en het Verenigd Koninkrijk is deze mobiliteitsoplossing al een groot succes en nu is Nederland aan de beurt. Eerst met een pilot in Leidsche Rijn en later ook in andere delen van Nederland. Voor het autodeelproject in Utrecht stelt Hyundai twee exemplaren van de IONIQ 5 beschikbaar, waarvan Hyundai Wittenberg een heeft mogen leveren.

Met zijn bijzondere retro-design, slimme technologieën en opwindende prestaties is de IONIQ 5 een revolutie op het gebied van elektrisch rijden. Dankzij het innovatieve 800V-systeem laadt hij razendsnel op: van 10 tot 80 procent van de batterijcapaciteit in slechts 18 minuten. Is de batterij helemaal vol, dan bedraagt de actieradius tot wel 481 km (volgens WLTP).

Een IONIQ 5 reserveren via de app van Mocean

Omdat het een pilot betreft, is Mocean in eerste instantie alleen bedoeld voor de bewoners van in totaal 125 appartementen van Greenville. Zij kunnen na het afsluiten van een abonnement gebruikmaken van een IONIQ 5. Vervolgens volstaat een reservering via de speciale app van Mocean om een IONIQ 5 mee te kunnen nemen.

Tjalling Hollander, Managing Director van Hyundai Motor Nederland, zegt: "Met Mocean toont Hyundai opnieuw zijn leiderschap op het gebied van toekomstige mobiliteitsoplossingen.Dit autodeelproject is het perfecte voorbeeld van hoe Hyundai zijn mobiliteitsdiensten verbindt aan zijn geëlektrificeerde modellen om zo de samenleving te helpen zich te verduurzamen.’"

Versnelde transitie naar duurzame mobiliteit

Als aanbieder van elektrische deelauto’s zorgt We Drive Solar voor een autoluwe, leefbare woonomgeving. Daarmee versnelt het de transitie naar duurzame mobiliteit waar Hyundai zich al geruime tijd hard voor maakt. Hyundai is vastbesloten wereldwijd een top 3-fabrikant van emissievrije voertuigen te worden en richt zich daarbij specifiek op 100 procent elektrische aandrijving.

De volgende fase van het project in Utrecht is het inzetten van de IONIQ 5 als bidirectionele productieauto. Dat betekent dat de batterijen van elektrische deelauto’s grootschalig worden ingezet als opslag van duurzame energie, ook wel vehicle-to-grid (V2G) genaamd. Met V2G kan de energie in de batterij van een elektrische auto worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet om bijvoorbeeld een huishouden of kantoor te voorzien van stroom. Zelfs bouwplaatsen!