De nieuwe volledig elektrische IONIQ 5.

Zomer 2021 in onze showroom.


Hij is onthuld!

De nieuwe IONIQ 5 met zijn iconische design, opwindende prestaties en ongeëvenaarde comfort is aan de wereld gepresenteerd. Adembenemend mooi en geavanceerd: deze CUV verandert voor altijd de manier waarop wij naar elektrische auto’s kijken. De IONIQ 5 is het allereerste model van het nieuwe line-up-merk van Hyundai; IONIQ, dat zich exclusief richt op puur elektrische auto's.

Download prijslijstIONIQ 5

Onderscheidend.

De IONIQ 5 is niet zomaar een elektrische auto. Zijn duurzame design en experimentele, onderscheidende design zorgen voor een unieke ervaring die specifiek is voor de puur elektrisch aangedreven auto’s.

Iconisch design.

Hyundai heeft voor het design van de IONIQ 5 inspiratie gehaald uit het allereerste model van Hyundai: de Pony uit 1975. Samen met 45 jaar designtraditie en neo-retro-accenten komt het design van deze Hyundai IONIQ 5 nog meer tot uiting.

De schelpvormige motorkap, die doorloop over de volledige breedte van de neus, zorgt voor een strakke en hightech look.

Milieubewust.

Een van de duidelijke eisen was de behoefte aan meer milieubewuste mobiliteitsoplossingen met een lagere impact op het milieu. Ontwerpers hebben deze zorgen weggenomen door IONIQ 5's gebruik van milieuvriendelijke en duurzaam geproduceerde materialen.

De stoelen zijn bekleed met een eco-verwerkt leer dat is geverfd en behandeld met extracties van plantaardige olie uit lijnzaad.

Andere stoffering in de cabine bestaat uit textiel dat is afgeleid van duurzame vezels zoals bio-componenten van suikerriet, wol en polygarens, evenals materiaal dat is geweven van vezels gemaakt van gemalen gebruikte PET-plastic flessen.

Oppervlakken zoals het dashboard, schakelaars, stuurwiel en deurpanelen zijn bekleed met een polyurethaan biolak samengesteld uit oliën van koolzaadbloemen en maïs.

IONIQ 5
IONIQ 5


Volledig elektrisch.

De IONIQ 5 is één van de eerste modellen met een 800v-systeem. Hij presteert consequent op een hoog niveau en is geoptimaliseerd voor gewicht en ruimte. De IONIQ 5 is uitgerust met Vehicle-to-load-technologie. Daarmee kunt u extra vermogen van de voertuigaccu ontladen om andere elektrische apparaten (110V/220V) van energie te voorzien.

Ultrasnel opladen.

Met een lader van 350 kW kan de IONIQ 5 in slechts 18 minuten van 10 procent naar 80 procent opladen. Volgens WLTP* behaalt uw IONIQ 5 in slechts vijf minuten opladen een extra bereik van 100 km.


​Indrukwekkende prestaties.

Het accelereren met een elektrische auto was altijd al leuk en zeer comfortabel, maar de IONIQ 5 gaan we een stapje verder. De geavanceerde nieuwe aandrijflijn zorgt nu nog meer voor opwindende prestaties met een maximale koppel en indrukwekkende acceleratie, want… met de IONIQ 5 bent u van 0 – 100 km/h in slechts 5.3 seconden!

IONIQ 5


AUTOWEEK

De IONIQ 5 oogt zowel futoristisch als retro. De auto heeft veelbelovende specificaties en is veel groter en ruimer dan je zou verwachten. 

AUTOVISIE

Met de IONIQ 5 zegt Hyundai nieuwe standaarden op het gebied van elektrisch rijden en elektrotechniek, maar er is nog veel meer dat de CUV bijzonder maakt.​

RTL AUTOWERELD

Met zowel de elektromotor voor, als achter, heeft de IONIQ 5 ruim 300 pk en mag hij maar liefst 1.600 kilo trekken.IONIQ 5Laad uw e-bike op met Vehicle to Load.

De IONIQ 5 is uitgerust met Vehicle-to-load-technologie (V2L). Daarmee kunt u elektrische apparaten (110V/220V), zoals elektrische fietsen, elektrische scooters of kampeeruitrusting eenvoudig opladen.


Unieke koplampen.

De voorzijde van de IONIQ 5 is voorzien van een matrix van op pixel geïnspireerde verlichting, als verwijzing naar de digitale technologie in de auto. Met zijn krachtige led-lampen van maar liefst 256 pixels sterk zal de IONIQ 5 zeker de eyecatcher op straat zijn. En met zijn opvalende lijnenspel - geïnspireerd op het conceptmodel de Hyundai Concept 45 – weet hij ook overdag alle ogen op zich te richten.

In de aerodynamische velgen komt het Pixel-design weer terug. De velgen zijn 20 inch en daarmee de grootste velgen ooit onder een elektrische Hyundai.

IONIQ_5_koplamp
IONIQ5 in- en ontspannenVan inspannen naar ontspannen in 90°.

De IONIQ 5 is niet de enige die af en toe even snel moet worden opgeladen. Daarom biedt de IONIQ 5 eersteklas comfort met twee volledig verstelbare relaxstoelen voorin. Met één druk op de knop leun je even heerlijk acherover voor een verfrissend dutje.

Voel u thuis.

Het interieur van een auto is zoveel meer dan een ruimte om in te zitten tijdens het rijden. Het is een Smart Living Space geworden, waarin ruimte, comfort en technologie een gezamenlijke rol vervullen. Een plek om je thuis te voelen als je van huis bent. De 3 meter lange wielbasis van de IONIQ 5 biedt ruimte die ongekend is in dit segment, met volledig verstelbare relaxstoelen voorin en extra beenruimte voor de passagiers achterin. Het dashboard wordt gedomineerd door imposante schermen over de hele breedte. Aan alles is gedacht om van de IONIQ 5 een nieuw soort ruimte te creëren waar u zich thuisvoelt.
IONIQ 5


*WLTP staat voor Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Het is een test waarmee de uitlaatgasemissies van een auto worden gemeten. De meting wordt uitgevoerd bij de typegoedkeuring van een auto om te zien of deze aan de geldende emissienorm voldoet. WLTP is de opvolger van de verouderde NEDC-methode.