Hyundai NEXO

Prijs: al vanaf € 69.995,-

MAAK KENNIS MET DE WATERSTOFAUTO VAN HYUNDAI - De elektrisch aangedreven NEXO met brandstofcel kan maar liefst 665 kilometer (volgens WLTP) afleggen op een volle tank waterstof. Bovendien is de NEXO geheel emissievrij! Dat betekent dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen. Het enige wat de NEXO uitstoot is… water! En dat met slechts 8% bijtelling.

Hyundai Wittenberg NEXO waterstofauto

Duurzaamste automerk ter wereld

Rijden op waterstof: het kan, het is schoon én het is de toekomst. Hyundai investeert daarom al jaren in het ontwikkelen van auto's die op waterstof kunnen rijden, voorzien van een brandstofcel die waterstof omzet in energie voor de elektromotor. Er komt alleen water vrij als emissie. Dus geen koolstofdioxyde, geen smog en geen roet. Het doel van Hyundai is om in 2020 marktleider te zijn op het gebied van brandstofcelauto's die hun energie uit waterstof halen. Met de emissievrije NEXO – de opvolger van de Hyundai ix35 FCEV – laat Hyundai zien dat het menens is.

Geïnspireerd door de natuur

De elegante vormgeving van Hyundai NEXO kenmerkt zich van opzij door de golvende lijn van de zijruiten. Het optisch zwevende dak geeft de NEXO een gestroomlijnde look, vloeiend als water – de enige emissie van de NEXO.Hyundai’s designteam heeft de Hyundai NEXO prachtig, aerodynamisch vormgegeven. De NEXO onderscheidt zich met zijn harmonieuze, uitgebalanceerde vorm die ieders aandacht trekt.


Offerte aanvragen

Grote actieradius, snel voltanken. Vooruitstrevende brandstofceltechniek voor alledag

De Hyundai NEXO is een unieke elektrische auto, met ’s werelds meest efficiënte brandstofcel en vol te tanken in slechts vijf minuten! Waterstof tanken kost slechts 5 minuten en met een actieradius van 665 kilometer (WLTP) bewijst de NEXO dat een milieuvriendelijke aandrijflijn volledig kan voldoen aan de eisen van het woon-werkverkeer van alledag en aan die van lange ritten. Voor extra gebruiksgemak toont het navigatiesysteem in één oogopslag de locaties van waterstoftankstations, met het adres, de openingstijden en andere contactinformatie.

Comfort en controle, onder handbereik

In de middenconsole is alles wat u nodig heeft onder handbereik. Ook de ‘shift-by-wire’-knoppen om te kiezen uit vooruit, neutraal, achteruit en parkeerstand. De middenconsole is voorzien van een bekerhouder, een telefoonstandaard met USB-poort en een zacht beklede armsteun met afsluitbare deksel. Eronder bevindt zich nog een grote opberglade met een plek waar telefoons draadloos zijn op te laden én nog een USB-poort.

Hyundai Wittenberg NEXO waterstofauto
Hyundsi Wittenberg NEXO interieur dashboard
Hyundai Wittenberg NEXO - Blind Spot Monitor

Smartsense

Geniet van meer veiligheid en gemoedsrust met Hyundai SmartSense, onze vooruitstrevende Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). De Hyundai NEXO bevat het hoogste niveau van geavanceerde rijhulpsystemen. Nieuwe technologieën zijn onder meer de systemen voor autonoom parkeren en rijstrookassistentie.

Blind-Spot View Monitor

Een primeur in de auto-industrie: Hyundai’s Blind-Spot View Monitor toont de bestuurder de situatie achter en naast de auto als hij van rijstrook wisselt – zowel naar links als terug naar rechts. Het verbetert ook de zichtbaarheid in het donker en bij regen. Het systeem maakt gebruik van de breedbeeld surround view monitors aan weerszijden van de auto. Die houden het via de buitenspiegels niet-zichtbare gebied rond de auto in de gaten. Hyundai is de eerste autofabrikant die bestuurders videobeelden aanbiedt van beide zijden van de auto.

Remote Smart Park Assist

Parkeren is nu ongelofelijk eenvoudig. De slimme autonome parkeerhulp RSPA parkeert de Hyundai NEXO volledig autonoom op een parkeerplaats en rijdt hem er ook weer uit. De bestuurder hoeft niet eens in de auto te blijven zitten – één druk op een knop is genoeg om de NEXO autonoom achteruit in te parkeren. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor krappe parkeerplekken en bestuurders die niet graag parkeren op lastige plekken.

Uitbreiding waterstofnetwerk in Nederland

Het tanken van waterstof kan op steeds meer locaties in Nederland. Nu al is dat mogelijk in Rhoon, Helmond en Delfzijl. En op korte termijn komen daar waterstoftankstations bij in Den Haag, Schiphol, Utrecht, Arnhem, Rotterdam, Pesse, Amsterdam, Groningen, Breda en Oude Tonge. De verwachting is dat deze waterstoftankstations in 2020 operationeel zijn.

In 2014 werd het eerste openbare 700 bar-waterstoftankstation nabij de A15 (Rhoon) in gebruik genomen. Samen met diverse leveranciers van waterstof – zoals Air Liquide, Linde Gas en Air Products – en enkele andere groene ondernemers investeert de Nederlandse overheid de komende jaren in een netwerk van openbare 700 bar-waterstoftankstations.

Hyundai Wittenberg sfeerbeeld NEXO

Interesse?

Interesse in de nieuwe Hyundai NEXO? U kunt vanaf nu langskomen voor een proefrit en meer informatie. Neem direct contact op of kom alvast langs bij een van onze vestigingen en laat u informeren over de gloednieuwe elektrische NEXO!

Informatie aanvragen