A ACACCELEREREN
ACCUACTIERADIUS

 • ALTERNATING CURRENT
  AC, Alternating Current, is de Engelse term voor wisselstroom. Dit is de vorm van elektriciteit zoals we die in huishoudens kennen. Met wisselstroom wordt doorgaans de vorm van elektriciteit (elektrische energie) bedoeld, zoals die via het elektriciteitsnet wordt geleverd aan woningen en andere gebouwen. Wisselstroom wordt gebruikt voor het opladen van elektrische voertuigen thuis en onderweg.
 • Dit is het versnellen van het voertuig door gas te geven.
 • BATTERIJ
  Elektrische auto’s van Hyundai zijn voorzien van een accu. Dit wordt ook wel een batterij genoemd. Hierin wordt de energie opgeslagen die de elektromotor gebruikt om de auto te laten bewegen. Hyundai’s hebben een lithium-ion accu voor de aandrijving. Daarnaast is er nog een 12-voltbatterij aanwezig voor de diverse systemen aan boord, zoals onder meer de verlichting, radio, etc.
 • De actieradius van een auto geeft aan hoe ver je kunt rijden met een volle accu of batterij. Deze afstand wordt in kilometers uitgedrukt. Actieradius is afhankelijk van weer, rijstijl en gebruikersomstandigheden
BBATTERIJBEHBPM


BRANDSTOFCEL
 • ACCU
  Elektrische auto’s van Hyundai zijn voorzien van een batterij. Dit wordt ook wel een accu genoemd. Hierin wordt de energie opgeslagen die de elektromotor gebruikt om de auto te laten bewegen. Hyundai’s hebben een lithium-ion batterij voor de aandrijving. Daarnaast is er nog een 12-voltbatterij aanwezig voor de diverse systemen aan boord, zoals onder meer de verlichting, radio, etc.
 • BATTERY ELECTRIC VEHICLE
  BEV staat voor Battery Electric Vehicle. Deze auto wordt ook wel EV, Electric Vehicle, genoemd. Dit is, samen met de FCEV, de puurste vorm van elektrisch rijden. De auto is 100 procent schoon onderweg omdat er geen CO2 wordt uitgestoten. Hyundai’s BEV-auto’s zijn de Hyundai KONA Electric en de Hyundai IONIQ Electric.
 • BELASTING VAN PERSONENAUTO’S EN MOTORRIJWIELEN
  BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Die betaal je wanneer je in Nederland een auto koopt. Deze belasting is gebaseerd op CO2-uitstoot. Omdat elektrische auto’s geen CO2 uitstoten, hoef je voor elektrische auto’s tot 2021 geen BPM te betalen.
 • FUEL CELL
  Waterstofauto’s zijn uitgerust met een brandstofcel. Dit is waarom waterstofauto’s Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV) worden genoemd. In de brandstofcel wordt zuurstof, uit de buitenlucht, samengebracht met waterstof. Door een chemische reactie tussen deze twee gassen wordt er elektriciteit opgewekt. Deze elektriciteit wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. Het enige wat daarbij vrijkomt is water(damp). Hyundai’s FCEV-auto is de Hyundai NEXO.
C

CHADEMO-STEKKER


COMBO-STEKKER


CO2(-UITSTOOT)

De Chademo-stekker is een type laadstekker voor elektrische auto’s die in Japan is ontwikkeld en alleen werkt met gelijkstroom. Chademo is niet de standaardstekker die wordt gebruikt op laadstations.


Het Combined Charging System is een stekkeraansluiting waarmee is te snelladen door middel van gelijkstroom. De CCS Combo 2 is in Europa de standaard voor snelladen, waarmee een elektrische auto in korte tijd is bij te laden.


CO2 staat voor koolstofdioxide en komt vrij bij de verbranding van bepaalde stoffen. Het bestaat uit één koolstofatoom (C)en twee zuurstofatomen (O). Een brandstofmotor (benzine en diesel) stoot daarom CO2 uit. CO2 is van nature aanwezig in de atmosfeer, maar door menselijke activiteiten is de hoeveelheid CO2 inmiddels extreem toegenomen. Dit is schadelijk voor het milieu. Reden genoeg dus om onze CO2-uitstoot snel flink omlaag te brengen. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit en dragen daarom bij aan de verlaging hiervan. Reden genoeg om een elektrische auto te rijden.D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z


ACTIERADIUSANGST
Dit is de angst om je volgende bestemming of laadpunt niet te kunnen halen met de nog in de batterij aanwezige energie. Range Anxiety is echter nergens voor nodig. Er zijn in Nederland inmiddels duizenden laadpunten en ook binnen Europa zijn er genoeg mogelijkheden. Wil je weten waar een laadpaal bij jou in de buurt is? Kijk op www.laadpalen.nl


Toon filters

Bekijk 12 Of 25 Resultaten