Benzine

Heb je een benzine auto? Dan staat de eerste keuring gepland als jouw auto vier jaar is. Vervolgens moet de auto om de twee jaar gekeurd worden en als hij acht jaar is, is een jaarlijkse APK nodig.

Elektrisch/ Hybride

Uiteraard moeten elektrische auto’s – naast een jaarlijkse onderhoudsbeurt – ook APK gekeurd worden. Tijdens de APK voor een elektrische auto wordt vooral gekeken naar de complete elektrische aandrijflijn. Voor een elektrische auto gelden dezelfde APK termijnen als voor een brandstofauto; na het vierde jaar de eerste keuring, vervolgens om de twee jaar, na acht jaar elk jaar.

Veelgestelde vragen over APK

Wat betekent APK?

Close

APK staat voor: Algemene Periodieke Keuring.​

Wanneer moet mijn auto APK-gekeurd worden?

Close

Je krijgt tijdig bericht van de RDW vóór welke datum jouw auto APK-gekeurd moet zijn. ​

Is een APK-keuring verplicht?

Close

Ja, elke auto net Nederlands kenteken moet verplicht met regelmaat APK-gekeurd worden. Met de APK kun je aantonen dat de technische staat van de auto gecontroleerd is. Laat je geen APK uitvoeren, dan kun je een boete krijgen. Zorg er daarom voor dat je tijdig je auto laat controleren op APK.

Wat is het verschil tussen onderhoud en APK?

Close

Voor een APK-keuring wordt de auto alleen gecontroleerd of hij voldoet aan de minimale eisen voor gebruik op de openbare weg.

Bij een onderhoudscontrole is de controle die wordt uitgevoerd veel uitgebreider. Er wordt preventief gekeken naar alle onderdelen en vloeistoffen, die eventueel vervangen worden, zodat de auto veilig is voor gebruik tot de
Breng jij jouw Hyundai periodiek in onderhoud bij ons als erkend Hyundai-dealer, dan betekent dat dat je altijd kunt vertrouwen op je Hyundai en alle onderhoudsvoordelen.

Hoe lang duurt een keuring?

Close

Houd rekening met gemiddeld minimaal een uur wachttijd. Je kunt op je auto wachten, maar wij hebben ook vervangend vervoer, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt.

Wanneer heeft mijn auto een APK nodig?

Close

De interval voor een APK is afhankelijk van de brandstof.