Private lease, wat is dat eigenlijk?

Iedereen die ooit wel eens een eigen auto heeft gehad weet wat er bij komt kijken; de banden slijten, onderdelen worden ouder en zo nu en dan kan er iets kapot gaan. Als je dan weer bij de garage staat om de gerepareerde auto op te halen dan dien je deze kosten volledig zelf te betalen.

Stel je nu eens voor dat deze zorgen allemaal voor jou als particulier worden weggenomen en je voor een vast bedrag per maand niet meer voor verrassingen komt te staan?! Dat zou toch eens fijn zijn. Het kán: met private lease! Voor een vast bedrag per maand kun je met veel plezier een gloednieuwe auto rijden inclusief:

  • Wegenbelasting, BTW en afschrijving
  • Reparatie en onderhoud (inclusief jaarlijkse kaartupdate navigatiesysteem)
  • Pechhulp in binnen- én buitenland
  • Vervangend vervoer
  • Ongevallenverzekering (WA en Casco)
  • Schadeherstel en glasreparatie

Wat blijft er dan nog over? Slechts de brandstofkosten en snelheidsboetes blijven voor eigen rekening.

Hoe werkt private lease? - Hyundai Wittenberg


Wat sluit ik precies af?

Als je private lease wil afsluiten kun je een looptijd van 36, 48 of 60 maanden kiezen. Daarnaast kun je kiezen voor 10.000, 15.000, 20.000, 25.000 of 30.000 kilometers per jaar. Mocht je meer kilometers rijden dan je in je leasecontract hebt afgesproken, dan betaal je een meerkilometerprijs. Rijd je minder? Dan krijg je geld terug.


Wie mag er in mijn auto rijden?

De meeste leasevoorwaarden hebben een clausule m.b.t. het uitlenen van de auto. Vaak gaat het er om dat jij als hoofdbestuurder nog steeds verantwoordelijk bent voor de staat van het voertuig. Als de buurman bijvoorbeeld schade rijdt met jouw stationwagen, dan zijn de kosten van deze schade geheel voor eigen rekening. Sommige leasemaatschappijen hebben ook andere voorwaarden voor het uitlenen van de auto. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van de 'lener'. Deze dient dan bijvoorbeeld minimaal 21 jaar te zijn. Het is dus altijd verstandig om dit na te gaan bij je leasemaatschappij.


Kopen of leasen?

Dit zijn de voor- en nadelen van leasen:

Voordelen:

- Je eigen droomauto samenstellen 

- Geen investiging vooraf nodig 

- Wij nemen alle zorg uit handen: voor service, onderhoud en schade kun je bij ons terecht. Wij regelen alles  en de kosten zitten in het private lease maandbedrag inbegrepen

- Voor een all-in maandbedrag autorijden, zonder verborgen of onverwachte kosten

- Pechhulp inbegrepen inclusief vervangend vervoer

- Na het verlopen van de termijn lever je de auto eenvoudig weer in

- Leaseprijs is niet afhankelijk van het aantal schadevrije jaren

- Wegenbelasting en verzekering is inbegrepen 

Nadelen:

- Je sluit het contract voor een periode van minimaal 36 maanden af, dus je moet er zeker van zijn dat je financiele situatie niet verandert

- Houdt er rekening mee dat je niet kosteloos vroegtijdig je contract kunt opzeggen, tenzij je arbeidsovereenkomst voortijdige beëindigd wordt of blijkt dat je inkomsten niet meer voldoende zijn.

- Meer kilometers rijden dan je contract betekent meer betalen, dit bedrag kan verschillen per leasemaatschappij
Ik wil contact met een verkoopadviseur!

Contact