03.01.2022
Hyundai KONA Electric Facelift - Hyundai Wittenberg

Subsidie voor particulieren aanschaf elektrische auto beschikbaar (2022)


Ik wil een adviesgesprekIk wil een vrijblijvende offerteSEPP-subsidiepot hoger dan ooit

Net als vorig jaar stelt de overheid in Nederland ook dit jaar weer een subsidiepot (SEPP) beschikbaar voor aanschaf van een elektrische auto. De zogeheten Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren is beschikbaar voor particulieren die zowel nieuwe, als gebruikte elektrische personenauto's willen aanschaffen. Dit maakt het elektrisch rijden nóg aantrekkelijker.

Subsidiepot van 71 miljoen euro

De overheid heeft dit jaar een totale subsidie van maar liefst 71 miljoen euro beschikbaar gesteld voor nieuwe elektrische auto's en ruim 20 miljoen voor elektrische occasions.

 • Voor een nieuwe elektrische personenauto kom je in aanmerking voor een subsidie van maar liefst € 3.350,-.
 • Bij een gebruikte elektrische auto is dat € 2.000,-.

Sinds maandag 3 januari is het mogelijk om de subsidie van 2022 aan te vragen.
Let op: de kans bestaat dat deze subsidiepotten tijdens het jaar leeg raken, dus wees er snel bij!

Voorwaarden van de subsidieaanvraag

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de auto in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De fiscale prijs (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan € 12.000 en mag niet hoger zijn dan € 45.000.
 • De auto moet een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer zijn.
 • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrisch voertuig.

Meer informatie over de mogelijkheden? Vraag het gerust aan onze verkoopadviseurs of raadpleeg de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie bij de RVOOns aanbod​

Hyundai KONA Electric

Vanaf het moment dat je plaatsneemt achter het stuur van de Hyundai KONA Electric ben je meteen verkocht. Puur rijplezier gecombineerd met slimme technologie die je verbonden en veilig houdt. Voor een prijs waar je hart sneller van gaat kloppen. De KONA Electric rijd je al vanaf € 33.995. Kun jij de verleiding weerstaan? Profiteer nu als particulier van € 3.350 overheidssubsidie voor aanschaf of private lease van de KONA Electric. Alle uitvoeringen van de Hyundai KONA Electric zijn mogelijk voor de subsidieaanvraag.

Bekijk nieuwe voorraad

Bekijk occasions

IONIQ 5 - Style

Het meest gewilde elektrische model van dit moment: de IONIQ 5. De IONIQ 5 is een eyecatcher op de weg. Geniet van het luxe uitgeruste interieur en alle comfortverhogende opties. De IONIQ 5 Style rijd je al vanaf € 43.500. Profiteer van € 3.350,- overheidssubsidie voor aanschaf of voor private lease van de elektrische IONIQ.

​  

  ​

  

  Veelgestelde vragen

Wat moet ik invullen om subsidie aan te vragen?

Close
 1. Log in op het eLoket voor de subsidieaanvraag. Hiervoor heb je jouw DigiD gegevens nodig. Ga vervolgens naar 'mijn aanvrage' en kies de aanvraag waarvoor je het kenteken wil doorgeven.
 2. Geef je kenteken door. Dit doe je door op 'Uitbetalen subsidie (doorgeven kenteken(s)' te klikken. Hier kun je online je kenteken doorgeven.
 3. Doorloop de volgende stappen van het formulier. Na het invullen van het kenteken kom je in het formulier 'Subsidie Elektrische Perosnenauto's Particulieren (ook wel SEPP genaamd), hier moet je nog een aantal stappen doorlopen.
  Controleer onder andere je IBAN-rekeningnnummer, selecteer in de volgende stap je kenteken en klik in de stap daarna op 'ophalen voertuiggegevens'. De gegevens van de kentekenregister (RDW) worden opgehaald. Het merk, model, type en catalogusprijs van de auto worden hierna zichtbaar.
  Controleer na het invullen van alle velden de stappen en klik vervolgens op 'Naar verzenden' om je aanvraag te versturen.