Subsidie voor particuliere aanschaf elektrische auto beschikbaar (2024)


Ik wil een adviesgesprekIk wil een vrijblijvende offerteSEPP-subsidieregeling in 2024

Net als vorig jaar stelt de overheid in Nederland ook dit jaar weer een subsidieregeling (SEPP) beschikbaar voor aanschaf van een elektrische auto. De zogeheten Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren van 2024 is beschikbaar voor particulieren die zowel nieuwe, als gebruikte elektrische personenauto's willen aanschaffen. Dit maakt het elektrisch rijden nóg aantrekkelijker.

Hoeveel subsidie krijg je in 2024 op een elektrische auto?

 • Ook komend jaar wordt er weer een nieuw subsidiebudget beschikbaar gesteld. Voor nieuwe elektrische personenauto’s is het budget € 58 miljoen. Per auto is er € 2.950,- subsidie beschikbaar.
 • Voor gebruikte elektrische personenauto’s is het budget voor 2024 € 29,4 miljoen. Er is € 2.000,- beschikbaar per auto.

Hoe werkt het aanvragen van de subsidie?

Je kunt zelf de subsidie aanvragen op de website van de RVO. Je logt in met je DigiD en volgt de vervolg stappen. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Je kunt binnen het eLoket ook de status van je aanvraag bekijken.

Wil je weten hoeveel subsidie er nog beschikbaar is?

Bekijk de website van RVO om te zien hoeveel subsidie er nog vrij is voor nieuwe én gebruikte elektrische auto's.

Subsidie is ook geldig met private lease

Waar je bij aanschaf van een elektrische auto de subsidie in één keer ontvangt, krijg je bij private lease de subsidie maandelijks op jouw rekening teruggestort. De subsidie bedraagt € 61,46 en wordt gedurende de eerste 48 maanden van de looptijd aan je terugbetaald. Daarmee rijd je al een Hyundai KONA Electric de eerste vier jaar vanaf slechts € 547,54 per maand.​

Hyundai KONA Electric 39 en 64 kWh

Uitvoeringen: alle uitvoeringen mogelijk
Actieradius: 484 kilometer (WLTP)

Vanaf het moment dat je plaatsneemt achter het stuur van de Hyundai KONA Electric ben je meteen verkocht. Puur rijplezier gecombineerd met slimme technologie die je verbonden en veilig houdt. Voor een prijs waar je hart sneller van gaat kloppen. De KONA Electric rijd je al vanaf € 46.795,-. Kun jij de verleiding weerstaan? Profiteer nu als particulier van € 2.950,- overheidssubsidie voor aanschaf of private lease van de KONA Electric. Alle uitvoeringen van de Hyundai KONA Electric zijn mogelijk voor de subsidieaanvraag.

Bekijk nieuwe voorraad

Bekijk occasions

IONIQ 5

Uitvoering: Style
Actieradius: 384 kilometer (WLTP)

Het meest gewilde elektrische model van dit moment: de IONIQ 5. De IONIQ 5 is een eyecatcher op de weg. Geniet van het luxe uitgeruste interieur en alle comfortverhogende opties. De IONIQ 5 Style rijd je al vanaf € 46.795,-. Profiteer van € 2.950,- overheidssubsidie voor aanschaf of voor private lease van de elektrische IONIQ 5.

Bekijk de voorraadVoorwaarden van de subsidieaanvraag

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de auto in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De fiscale prijs (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan € 12.000,- en mag niet hoger zijn dan € 45.000,-.
 • De auto moet een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer zijn.
 • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrisch voertuig.

Meer informatie over de mogelijkheden? Vraag het gerust aan onze verkoopadviseurs of raadpleeg de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie bij de RVOVeelgestelde vragen

Wat moet ik invullen om subsidie aan te vragen?

Close
 1. Log in op het eLoket voor de subsidieaanvraag. Hiervoor heb je jouw DigiD gegevens nodig. Ga vervolgens naar 'mijn aanvragen' en kies de aanvraag waarvoor je het kenteken wil doorgeven.
 2. Geef je kenteken door. Dit doe je door op 'Uitbetalen subsidie (doorgeven kenteken(s))' te klikken. Hier kun je online je kenteken doorgeven.
 3. Doorloop de volgende stappen van het formulier. Na het invullen van het kenteken kom je in het formulier 'Subsidie Elektrische Perosnenauto's Particulieren (ook wel SEPP genaamd), hier moet je nog een aantal stappen doorlopen.
  Controleer onder andere je IBAN-rekeningnnummer, selecteer in de volgende stap je kenteken en klik in de stap daarna op 'ophalen voertuiggegevens'. De gegevens van de kentekenregister (RDW) worden opgehaald. Het merk, model, type en catalogusprijs van de auto worden hierna zichtbaar.
  Controleer na het invullen van alle velden de stappen en klik vervolgens op 'Naar verzenden' om je aanvraag te versturen.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Close
 • Je betaalt geen aankoopbelasting (BPM) en wegenbelasting.
 • Een elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig dan een auto op benzine of diesel.
 • De verbruikskosten zijn lager, vooral als je goedkoop kunt opladen op je werk of via zonnepanelen.
 • Elektrische auto’s stoten geen uitlaatgassen uit, dus zijn vriendelijker voor het milieu.
 • Elektrisch rijden is stil en zeer comfortabel.
 • Via ons kun je eenvoudig een eigen laadpaal aanschaffen. Lees hier meer over.
 • Met een laadpaal aan huis of in de buurt hoef je niet meer naar een tankstation met oplaadpunten.

Hoe weet ik wat de catalogusprijs is van mijn auto? Tellen opties wel of niet mee in de catalogusprijs?

Close

Op de website van de RDW kun je alle gegevens van auto's raadplegen die na 1 januari 2010 op kenteken zijn gezet. Bij het tabblad fiscaal kun je de catalogusprijs van de auto terugvinden.
Staat de auto nog niet op kenteken, dan kun je de catalogusprijs voor nieuwe personenauto’s terugvinden in de brochure van de fabrikant. In het koop- of leasecontract van nieuwe personenauto’s staat ook de catalogusprijs. De catalogusprijs is inclusief btw, bpm en alle opties voordat het kenteken is afgegeven. Alle opties die de fabrikant of importeur vóór datum eerste toelating heeft aangebracht vallen dus onder de catalogusprijs.

Waarom is er een subsidieregeling?

Close

Het doel van de overheid is om het rijden van elektrische auto te stimuleren. De subsidie resulteert in een aantrekkelijkere prijs voor aanschaf of private lease van de auto.

Met als doel:

 • Rond 2025 moet er een volwaardige markt van gebruikte elektrische auto’s voor particulieren zijn.
 • In 2030 dient 100 % van de nieuwverkopen van personenauto’s elektrisch te zijn.