Hyundai Wittenberg - smartcharging app

Slim en duurzaam laden, de Hyundai SmartCharging-app denkt met u mee


Wat kunt u met de Hyundai SmartCharging-app?

In de toekomst zullen we allemaal elektrisch gaan rijden, want dat is beter voor het milieu. Het enige probleem is dat bijna iedereen op hetzelfde moment thuiskomt en direct zijn of haar elektrische auto inplugt om de batterij direct op te laden, ondanks dat niet altijd nodig is. Dit veroorzaakt een enorme belasting op het elektriciteitsnet. Aangezien Hyundai ernaar streeft om al haar elektrische en plug-in hybride modellen op duurzame energie te laten rijden, komt het innovatieve automerk met een handige app, namelijk: de Hyundai SmartCharging-app. Met deze app kunt u laden op tijden dat er voldoende duurzame energie beschikbaar is tegen de laagste prijs, ook wel 'slim laden'​ genoemd. Zo voorkomen we samen dat het elektriciteitsnetwerk overbelast raakt. Van Hyundai ontvangt u daarvoor ook nog eens een financiële vergoeding.

In de video hiernaast ziet u hoe het werkt. 

Waarom Slim Laden met Hyundai SmartCharging?

  • Laad uw Hyundai op tijdens de duurzaamste momenten, dat betekent dat u laadt in de daluren en bespaart op energiekosten.
  • U krijgt realtime inzicht in uw verbruik en besparingen.
  • U ontvangt een vergoeding voor het helpen balanceren van het net (door op de beste laadmomenten te laden, helpt u een overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen).
Hyundai Wittenberg - SmartCharging app

Hoe werkt de app?

De app van Hyundai zorgt ervoor dat u gebruik kunt maken van de beste laadmomenten, doordat hij het laden inplant op de momenten dat het elektriciteitsnet niet teveel belast is. Daardoor laadt u in de daluren en maakt u minder energiekosten. U helpt hiermee het elektriciteitsnetwerk te balanceren. U kunt de Hyundai SmartCharging-app helemaal aanpassen naar uw speficieke laadvoorkeuren.

Koppelen aan uw Hyundai Bluelink-app

Door de app te koppelen aan uw Bluelink-account, kan Hyundai uw laadproces overnemen om zo efficiënt mogelijk te laden. Door aan te geven wanneer uw normaal- en daltarief ingaan, kunt u er bovendien voor kiezen om met Hyundai SmartCharging uw auto zoveel mogelijk geprogrammeerd op te laden tijdens de dalmomenten. De app zorgt er dan voor dat uw auto altijd volledig is opgeladen op de door u ingestelde vertrektijden. Daarnaast geeft Hyundai SmartCharging u inzicht in hoeveel u heeft bespaard door uw auto slim te laden.

Is de Hyundai SmartCharging-app gratis?

Close

De Hyundai SmartCharging-app is helemaal gratis. Sterker nog: u ontvangt een financiële beloning om onze app te gebruiken en mee te helpen met het balanceren van het net.

Waarom ontvang ik een financiële vergoeding voor slim laden?

Close

Omdat Hyundai Nederland en haar energiepartners het 'groener rijden' en slim laden stimuleren, krijgt u een financiele beloning. Hierdoor kunnen we de energieketen optimaal benutten en daarmee de belasting van het net verlichten op de piektijden, door te laden tijdens de daluren. Hiermee houden we het net in balans en kunnen de energiepartners goedkoper energie inkopen en daarmee de integratie van duurzame energie stimuleren. 

Hoe werkt de Hyundai SmartCharging vergoeding?

Close

De vergoeding die u namens Hyundai Nederland ontvangt hangt af van het aantal slim geladen kWh's en uw energieleverancier. In de app vindt u terug wat uw beloning per kWh is. Deze wordt vermenigvuldigd met alle kWh die u slim laadt via de app. Dat geldt ook voor de besparingen, maar daar nemen we de tarieven mee die u zelf heeft ingevoerd of die wij ophalen bij uw energiepartner.

Kan ik mijn Hyundai ook een keer niét smart laden?

Close

Heeft u onverwacht een afspraak buiten de deur en daardoor geen tijd om slim te laden? Met de Boost Charge now-functie kunt u de SmartCharging-app tijdelijk uitschakelen.  Klik op de . . . -knop rechtsboven op het Auto-scherm. Hiermee start het laden van uw auto direct.

Hoe weet ik dat mijn SlimLaden-sessie is begonnen?

Close

In de SmartCharging-app vindt u onder meer de huidige status van de batterij. Hier kunt u ook zien of uw Hyundai op dat moment aan het laden is. U kunt ook kiezen om een push-notificatie aan te zetten om u op de hoogte te stellen wanneer de laadsessie start en wordt afgerond.