Royal HaskoningDHV breidt elektrische leasevloot uit met Hyundai KONA Electric

Amersfoort, 25 september 2018 - Royal HaskoningDHV voegde deze maand de Hyundai KONA Electric toe aan haar leasevloot. Met deze uitbreiding heeft Royal HaskoningDHV 125 elektrische auto’s rijden of in bestelling. Het bedrijf is goed op weg om haar ambitie te halen om in 2021 de hele Nederlandse leasevloot elektrisch te hebben.

Anton van der Sanden, Directeur Royal HaskoningDHV Nederland: "Ik rijd al twee jaar elektrisch, gemiddeld ongeveer 40.000km per jaar en het bevalt me uitstekend. Wij adviseren klanten zoals gemeenten en bedrijven over het verduurzamen van mobiliteit en het implementeren van de energietransitie. Zelf kunnen we dan niet achterblijven, sterker nog, ik vind het belangrijk dat we juist voorloper zijn. Het stoppen met de hybride-, diesel- en benzineauto's betekent een verlaging van onze CO2-uitstoot in Nederland met 13%. Ik hoop dat we met ons duurzame mobiliteitsbeleid andere bedrijven laten zien dat het mogelijk is en ze inspireren ook stappen te zetten.”

KONA Electric
Hyundai Motor Nederland is blij dat Royal HaskoningDHV vijftien KONA’s in gebruik heeft genomen. Ronald Dubbelman, Directeur Hyundai Nederland: “De KONA heeft een groot bereik tot 482 kilometer en de mogelijkheid om snel te laden. Deze eigenschappen maken de KONA Electric geschikt als leaseauto. We zijn er trots op dat een bedrijf met zo’n mooie duurzame mobiliteitsambitie als Royal HaskoningDHV de KONA Electric toevoegt aan haar elektrische wagenpark.”

Aflevermoment 25 september
De vijftien Hyundai’s KONA Electric werden op dinsdag 25 september in Amersfoort feestelijk overgedragen aan de berijders. De auto’s zijn geleverd door Hyundai Wittenberg. Robert van Barneveld, directeur Hyundai Wittenberg: “Royal HaskoningDHV is het eerste bedrijf aan wie we de KONA Electric leveren. Heel leuk om zoveel elektrische auto’s in één keer te mogen leveren aan een bedrijf met een enorme duurzame drive in midden Nederland. Daar zijn we trots op.”

De elektrische leasevloot van Royal HaskoningDHV bevat naast de Hyundai KONA Electric, de BMW i3, Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf, Opel Ampera-e, Hyundai IONIQ en Renault ZOE.