Dit is dé nieuwe Hyundai KONAHyundai heeft recent de eerste beelden gedeeld van de nieuwe Hyundai KONA. Hét model dat begin april zijn De opvolger is een slag groter dan het uitgaande model maar is nog steeds een compacte SUV te noemen.

Wederom zal het mogelijk zijn de nieuwe KONA als hybride, elektrisch of N Line uit te voeren. Drie verschillende uitvoeringen met elk een verschillend karakter en eigenschappen.

Welke zou u het liefst komen bekijken?

Ruimer dan ooit!


Doordat de Hyundai KONA 150 mm langer is dan diens voorganger wordt in het interieur een stuk meer leefruimte gecreëerd. Hierdoor komt de totale lengte uit op 4.355 mm. Ook staat dit futuristische model stevig in zijn schoenen en zijn de wielkasten 25 mm breder geworden. Zo is de wielbasis 60 mm breder uitgevallen.

De achterbank is voorzien van een curveless bench-seat, dat wil zeggen dat de bank zonder 'scherpe hoeken' is ontworpen. Dit accentueert het urban design van de nieuwe KONA maar zorgt ook voor perfect gebruiksgemak en comfort tijdens lange autoritten. Achter deze bank houdt zich de grote kofferbakruimte schuil, die tevens groter is dan het huidige model KONA.EV-first. Fossil fuel second.


In tegenstelling tot andere wagens is de nieuwe Hyundai KONA vanuit het EV-concept ontworpen. Als basis voor alle aandrijflijnen is dus het EV-ontwerp gepakt. Het grote voordeel hiervan is dat er dus meteen vanuit de nieuwste technologieën beredeneerd kan worden. Daarna kunnen de overige versies 'hier omheen' worden bedacht. Zo is het dynamische design meteen met een leren-jack mindset ingestoken! Denk aan brede randen rondom de wielkasten die doorlopen naar achter en verlichtingsunits die haaks op het design van de koets staan.
Deze accentlijn is op bijna alle panelen van de nieuwe Hyundai KONA terug te vinden; zo verbindt een diagonale vouw de taillelijn met de spoiler.
De verschillende aandrijflijnen hebben iedereen een compleet eigen karakter. Zo is dit het eerste Hyundai-model met een Pixelated Seamless Horizon Lamp. Eén grote horizontale 'koplamp' die niet alleen de veiligheid bevordert maar ook het uitgesproken karakter van de Hyundai KONA benadrukt.

Net zoals op de IONIQ 6 is de nieuwe KONA voorzien van Parametric Pixels. Een onderscheidende designfeature die de elektrische modellen van Hyundai stuk voor stuk doet uitblinken in het Nederlandse wagenpark.

Ik weet niet of het aan ons ligt, maar kunt u ook niet wachten op dit nieuwe model?