16.05.2021
Hyundai i10 N-Line header

De nieuwe Hyundai i10 N-Line rolt nu van de productieband af!

Hyundai heeft een productiestart aangekondigd van de N-Line uitvoering van de nieuwe Hyundai i10. De eerste sportieve en compacte exemplaren van deze uitvoering rollen 'as we speak' van de productieband af in de Hyundai-fabriek in Turkije. De Hyundai i10 N-Line verschijnt deze zomer in de showroom. Hij is verkrijgbaar vanaf € 19.795.
Wat je allemaal kunt verwachten op de i10 N Line? Te veel om op te noemen.​ 

De i10 N-Line is de vijfde Hyundai die een sportief kostuum krijgt aangemeten. Eerder hezen de Hyundai i30 5-deurs, i30 Fastback en i30 Wagon modellen zich al in een sportieve N-Line outfit.


Krachtige motor met 100 pk

De Hyundai i10 N-Line wordt aangedreven door een krachtie motor: het is een 1,0-liter T-GDi driecilinder met 100 pk (73,5 kW) en een 172 Nm koppel. De krachtige motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.


Hyundai Wittenberg i10 N-Line nieuw
Hyundai Wittenberg i10 N-Line interieur sfeerbeeld

Meer dynamiek

De i10 voegt meer dynamiek toe aan het toch al sportieve uiterlijk van de Hyundai i10 en onderscheidt zich door zijn extra fraaie exterieur en interieur en de aangepaste wielophanging en besturing. Hij is uitgerust met onder andere 16-inch lichtmetalen velgen, sportieve bumpers in N-Line design, LED-dagrijverlichting, een dubbele chromen uitlaat en een speciale N-Line-badge op de flank. Diverse rode accenten maken het sportieve uiterlijk helemaal af.

Racemodel

Het interieur van de i10 N-Line heeft veel verwijzingen naar het interieur van een raceauto. Zowel op het stuurwiel als op de versnellingspook is het N-logo aangebracht en de ventilatieroosters zijn voorzien van opvallende rode ringen. Aluminium-look pedalen, zwarte hemelbekleding, sportieve stoelen afgewerkt met rode stiksels en privacy glas maken de Hyundai N-Line i10 extra onderscheidend.

Fabriek in Turkije

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) in Turkije is Hyundai’s langstlopende fabriek buiten Korea en sinds 1997 in bedrijf. Hier fabriceert Hyundai behalve de i10 en de i10 N Line ook de i20.

HAOS telt bijna 2.500 medewerkers en heeft een productiecapaciteit van 230.000 auto’s per jaar. In 2019 rolde de tweemiljoenste Hyundai van de band in de Turkse productiefaciliteit.