18.05.2021
IONIQ wordt nieuw EV-merk van Hyundai

IONIQ wordt het nieuwe EV-submerk van Hyundai!

Onder een nieuwe merknaam gaat Hyundai de komende drie jaar drie nieuwe elektrische modellen introduceren.
Waar Volvo het submerk Polestar heeft, Volkswagen de merknaam ID gebruikt voor zijn elektrische modellen, heeft Hyundai straks de elektrische IONIQ-range.

Tussen nu en 2023 komen er drie elektrische auto's op de markt: de Ioniq 5, Ioniq 6 en Ioniq 7. De naam IONIQ komt ons natuurlijk niet onbekend voor. IONIQ komt voort uit de Hyundai IONIQ die sinds 2016 op de markt is als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto. Het eerste model van het submerk wordt reeds als concept car gezien, want de Ioniq 5 is gebaseerd op de retrofuturistische Hyundai 45 Concept EV. De ontwerpers van IONIQ 5 haalden inspiratie uit het verleden en combineerden die met geavanceerde parametrische pixels; een nieuw en uniek designelement dat ook de andere IONIQ-modellen zal kenmerken. In 2022 volgt de IONIQ 6, een sportsedan op basis van de Hyundai Concept EV Prophecy, en in 2023 maakt de IONIQ 7 zijn opwachting. Dat is een grote SUV.

IONIQ 45 - voorkant
IONIQ 45 - koplamp
IONIQ 45
IONIQ EV - concept
IONIQ EV - concept
IONIQ EV - concept

Actieradius 450 km, opladen in 20 minuten

De IONIQ 5, 6 en 7 krijgen een actieradius van ten minste 450 km. Bovendien zijn ze allemaal uitgerust met een snellaadfunctie, waarmee de batterij in slechts 20 minuten kan worden opgeladen. Daarmee behoren ze tot de snelst op te laden elektrisch aangedreven voertuigen op de markt! Ook vanbinnen zijn ze bijzonder. Omdat ze worden gebouwd op het geavanceerde Electric Global Modular Platform (E-GMP) kan het interieur van de auto ingericht worden als 'smart living room', met uitgebreid verstelbare stoelen en draadloze connectiviteit met eenvoudig, ergonomisch ontworpen gebruiksinterfaces. Inzittenden voelen zich daardoor geheel op hun gemak.

Bijzondere lancering

De lancering van IONIQ als nieuw submerk voor volledig elektrische modellen is Hyundai’s antwoord op de snelgroeiende marktvraag en ondersteunt de ambitie van Hyundai om uit te groeien tot wereldwijde marktleider op EV-gebied. De naam IONIQ is een samenvoeging van ‘ion’ en ‘unique’ en werd voor het eerst gebruikt bij de aankondiging van ‘Project IONIQ’; een langetermijnproject voor milieuvriendelijke mobiliteit dat resulteerde in de lancering van de Hyundai IONIQ in 2016 – ’s werelds eerste en enige auto die leverbaar is met keuze uit drie geëlektrificeerde aandrijfopties: hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch. IONIQ werd op een heel bijzondere manier geherlanceerd. Op 31 juli veranderde de London Eye met behulp van verlichting in een gigantische letter 'Q'. Bekijk hiernaast hoe de lancering van IONIQ bij de London Eye gevierd werd.