Hyundai Tucson gekozen tot beste familieauto

De beste familieauto ter wereld? Volgens Road & Travel Magazine is dat de Hyundai Tucson. Het toonaangevende Amerikaanse magazine beloonde de SUV met de titel International Family Vehicle Of The Year 2016.

De Hyundai Tucson valt op door zijn comfort, gebruiksgemak, veelzijdigheid, rijke uitrusting, sportieve uiterlijk en trekauto capaciteiten. Maar de 12-koppige jury had vooral ook oog voor de veiligheidsvoorzieningen in de SUV.

slim ontworpen carrosserie

Op dat vlak hoort de Hyundai Tucson namelijk tot de meest compleet uitgeruste voertuigen in zijn klasse. Dat begint al met zijn slim ontworpen carrosserie, een uitgekiende constructie van zeer sterke staalsoorten die voor maximale bescherming zorgt bij een aanrijding.

Actieve veiligheid

Veel aandacht is bovendien besteed aan actieve veiligheid: systemen die juist helpen een aanrijding te voorkomen. Zo is de Hyundai Tucson standaard uitgerust met zes airbags, ABS en een actieve motorkap. In geval van een aanrijding met een voetganger brengt dit systeem de motorkap iets omhoog om zo de kans op ernstig letsel van de voetganger te verkleinen.

5 sterren Euro NCAP

Ook in Europa staat de Hyundai Tucson te boek als een zeer veilige auto. Euro NCAP beloonde de SUV namelijk met vijf sterren en dat is de maximale score die een auto in deze onafhankelijke crashtest kan behalen.