De TIGER X-1 is Hyundai's nieuwste onbemande voertuig met robotpoten

Bepaald stil hebben de technische mannen en vrouwen bij Hyundai niet gezeten. Integendeel, Hyundai presenteert nu zijn nieuwste voortuig met robotpoten: TIGER X-1.


Onbemand voertuig

De afkorting TIGER staat voor 'Transforming Intelligent Ground Excursion Robot' en is ontwikkeld door Hyundai Motor Group. De TIGER X-1 is een onbemand voertuig die zijn technologieën uit elektrische voertuigen en robots toegepast, dat ervoor dat hij makkelijker kan bewegen op moeilijk begaanbare terreinen.


Modulair platform

De TIGER X-1 (waarin X staat voor ‘experimenteel’kan niet alleen als een gewone auto over wegen rijden, maar ook ‘lopen’ over moeilijk begaanbaar terrein. Daarvoor is TIGER X-1 behalve met wielen ook uitgerust met robotpoten die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. TIGER X-1 staat bovendien op een modulair platform waardoor verschillende carrosserieën op het chassis zijn te bevestigen.


Alleen voor vrachtvervoer

De TIGER X-1 is uitsluitend bedoeld voor vrachtvervoer. TIGER beschikt over een grote laadruimte waarmee het bijvoorbeeld hulppakketten kan transporteren in gebieden waar bijvoorbeeld gebruikelijke reddingsvoertuigen niet kunnen komen. Speciale technieken zorgen ervoor dat TIGER X-1 stabiel blijft, waardoor de lading vrijwel horizontaal vervoerd wordt.