De nieuwe Hyundai i10

Hyundai heeft de eerste informatie en foto’s vrijgegeven van de nieuwe generatie Hyundai i10, de compleet nieuwe stadsauto van Hyundai. Vijf jaar nadat zijn voorganger op de markt kwam laat Hyundai met deze nieuwe Hyundai i10 zien hoeveel progressie het merk in dit segment heeft gemaakt. De nieuwe Hyundai i10 is langer, breder en lager dan zijn voorganger en bovendien voorzien van een genereus uitrustingsniveau.

Compleet nieuwe stadsauto voor Hyundai in het A-segment

    • Volwassen uitstraling
    • Genereus uitrustingsniveau en functioneel interieur
    • Interieur en bagageruimte ‘Best-in-Class’

De nieuwe Hyundai i10 voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van comfort en veiligheid. Standaard opties zoals climate control, ESP met VSM (Vehicle Stability Management), zes airbags, Hill Start Assist en uitgebreide veiligheidssystemen dragen hier aan bij. Uiteraard heeft ook de nieuwe Hyundai i10 5 jaar driedubbele garantie zonder kilometerbeperking.

De nieuwe generatie Hyundai i10 is met een lengte van 3.665 mm 80 mm langer geworden. Ook is de auto met 1.660 mm 65 mm breder en lager (-50 mm) dan zijn voorganger. De gewijzigde dimensies komen het uiterlijk zeer ten goede. Ook op het gebied van interieurruimte blinkt de Hyundai i10 uit. Door ingenieus om te gaan met de beschikbare binnenruimte is de beenruimte voor toegenomen tot 1.070 mm en daarmee een van de ruimste in deze klasse. Het bagagecompartiment is met twaalf procent gegroeid tot 252 liter.

Meer informatie over de nieuwe generatie Hyundai i10 wordt bekend gemaakt in de aanloop naar Internationale Automobil-Ausstelling (IAA) in Frankfurt in september.