Hyundai Kona op de wereldwijde Elektrische Voertuigen Conferentie in Lyon

Ellen Hiep van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) is samen met een hele Nederlandse delegatie, waaronder de Sharon Dijksma de wethouder van Amsterdam, naar de EV Conferentie in Lyon gegaan. Uiteraard allemaal in elektrische auto's en Ellen reed met de Hyundai Kona EV, geleverd door Wittenberg.
Niet alleen de conferentie maar ook de rit er naar toe was natuurlijk al een goede test, hoe gaat het met opladen in Frankrijk en hoe is de actieradius daadwerkelijk. Gelukkig is de Kona met vlag en wimpel geslaagd, Ellen geeft aan "ook als we een stuk wat harder reden bleef de actieradius goed en heel accuraat. Het is zo'n fijne auto om te rijden, heel comfortabel en van alle luxe voorzien." Over het aantal oplaadpunten in Frankrijk is Ellen wat minder enthousiast "het opladen in Frankrijk is nog wel redelijk beperkt, als je pech hebt sta je te wachten op de enige laadpaal. Ook zijn er weinig snellaadstations onderweg."

Hyundai zet in op schone mobiliteit
Hyundai wil uitgroeien tot het groenste en meest klantvriendelijke merk ter wereld. Om dat te bereiken lanceert Hyundai tussen 2018 en 2021 maar liefst 14 verschillende groene modellen en investeert het fors in R&D. Er komen hybrides, plug-in hybrides, volledig elektrische auto's en waterstofauto's. Bovendien krijgt elke nieuw model een groene aandrijflijn: hybride, plug-in of volledig elektrisch.
Hyundai wil rijden in een auto met een zeer lage of zelfs géén CO2-emissie voor iedereen toegankelijk maken. Daarom geeft Hyundai volop voorrang aan schone mobiliteit. De waterstofauto Hyundai NEXO, de Hyundai KONA Electric en de Hyundai IONIQ - de eerste auto ter wereld met keuze uit drie elektrische aandrijflijnen - vormen belangrijke mijlpalen in de duurzame strategie van Hyundai. Daarbij ligt de focus op het bedenken én produceren van nieuwe innovatieve technieken waar iedereen van kan profiteren.

VER kona