29.06.2021
Hyundai Bayon

Mogen wij u voorstellen aan... de Hyundai BAYON!

BAYON. Zo gaat het allernieuwste model van Hyundai heten, waarmee Hyundai haar SUV-gamma uitbreidt. Het volledig nieuw ontworpen model verschijnt in de eerste helft van 2021 in onze showroom. Naast de KONA, de TUCSON en de SANTA FE breidt Hyundai met de BAYON als nieuw instapmodel in de klasse van SUV's het aanbod van dit zeer populaire segment verder uit. Hyundai hoopt zo nog beter op de vraag van Europese klanten in te kunnen spelen.


Bayonne

De naam BAYON is afgeleid van de Franse stad: Bayonne. Hyundai besloot zijn nieuwste model te vernoemen naar een Europese stad, omdat de Hyundai BAYON in de eerste plaats een Europese auto is.
Bayonne ligt in het zuidwesten van Frankrijk tussen de Atlantische kust en de Pyreneeën. Het is een geweldige locatie voor mensen die houden van sportieve acticiteiten, zoals zeilen en wandelen, wat perfect aansluit bij het lifestylekarakter van het nieuwe model.

Modelnamen

Dit is niet de eerste keer dat Hyundai zich laat inspireren door locaties over de hele wereld. Zo zijn de Hyundai TUCSON en de Hyundai SANTA FE vernoemd naar de steden in de Verenigde Staten en is de naam Hyundai KONA afgeleid van het district KONA op Hawaï. Zelfs de op waterstof-elektrisch aangedreven NEXO heeft geogratische roots. De naam NEXO is vernoemd naar Nexø - een van de steden op het populaire Deense vakantie-eiland Bornholm.

We houden u op de hoogte

Houd onze website in de gaten voor het allereerste nieuws over de Hyundai BAYON. Binnenkort tonen we u de eerste beelden van deze nieuwe SUV!