Wat komt er allemaal kijken bij elektrisch rijden?

Het elektrisch rijden wordt met de dag populairder in Nederland en de rest van Europa. Maar weet u nog niet hoe alles precies werkt? Hieronder zullen wij de belangrijkste onderwerpen toelichten.

Gewoon laden

Vrijwel iedereen die een oplaadpaal op de oprit heeft geplaatst maakt gebruik van een gewone oplaadpaal, dit geld ook voor oplaadpalen die bij kantoren zijn geplaatst. Er zit namelijk een verschil tussen de laadpalen bij iemand thuis en die langs de snelwegen. De laadpalen langs de snelwegen zijn snelladers. Bij gewone laadpalen duurt het ongeveer 6 tot 10 uur voor dat de accu volledig is opgeladen, dit is ook weer afhankelijk van het soort paal. In woonwijken staan ook vaak openbare oplaadpalen, om hiervan gebruik te maken heeft u een laadpas nodig.

Snelladen
Wanneer u onderweg bent en uw accu leeg dreigt te raken wilt u niet 6 tot 10 uur wachten voordat uw accu weer vol is. In dit geval kan er gebruik worden gemaakt van een snellaadpaal, deze staan vaak langs drukke wegen. Ook bij deze laadpaal heeft u een laadpas nodig.

IONIQ Electric model
Hyundai Wittenberg VIP-pas banner

Laadpas zonder abonnement

Hierbij betaald u per laadsessie bij een openbaar laadpunt een start bedrag van € 0.34 en de verdere werkelijke kosten van de laadsessie, dit ligt aan de kosten per kWh.

Laadpas met abonnement

Maandelijks betaald u € 6,30 hierdoor heeft u geen start bedrag te betalen per laadbeurt, u betaalt wel nog de werkelijke kosten van de laadsessie. De laadpas met abonnement is vooral voordelig voor mensen die vaak gebruik willen maken van opladen, het is voordeliger om de laadpas met abonnement te kiezen als u de auto 18 of meer keer per maand oplaad.

Waar kan ik opladen?

In Nederland zijn we koploper op het gebied van laadpalen, inmiddels hebben we er bijna 60.000. Klik hier als u wilt zien waar de dichtstbijzijnde laadpaal bij u thuis staat.

Altijd al willen weten of elektrisch rijden bij u past? Maak dan nu een afspraak voor een proefrit en ervaar zelf de voordelen van elektrisch rijden!


Proefrit aanvragen