​Elektrisch rijden: dit zijn de voordelen!

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. De gloednieuwe Hyundai IONIQ is hier het voorbeeld van! Ook u heeft nu de mogelijkheid om in een zuinige, volledig elektrische auto te rijden. Bent u benieuwd naar de specifieke voordelen van elektrisch rijden?

Financiële voordelen

​Naast dat elektrische auto’s beter zijn voor het milieu, levert elektrisch rijden in gebruik ook een financieel voordeel op. De Nederlandse overheid stimuleert duurzaam rijden. Dit betekent dat volledig elektrische auto’s momenteel zijn vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting, en in de categorie van slechts 4 % bijtelling vallen. Ook zijn er diverse fiscale voordelen bij de aanschaf van een volledig elektrische auto en een laadpunt.

Ook qua brandstof is elektrisch rijden veel voordeliger. Een benzineauto die 1:20 rijdt, verbruikt voor ongeveer €8,50 aan brandstof om 100 kilometer te kunnen rijden. Een elektrische auto verbruikt voor diezelfde 100 kilometer slechts voor €3,25 aan stroom. Tel uit de winst!

Laden en snelladen

​tanken zoals je gewend bent is verleden tijd met een elektrische auto. Deze laadt u op terwijl u thuis op de bank zit of op het werk bent. Mocht er thuis geen mogelijkheid zijn om een laadpaal te installeren, dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente voor een publieke laadpaal in de straat. Van de installateur krijgt u een laadpas, waarmee u kunt laden bij uw eigen - en publieke laadpalen.

Een snellaadpaal is nog iets minder bekend, maar het netwerk breidt zich steeds verder uit. De meeste snellaadpunten zijn te vinden langs de belangrijkste snelwegen van het land. Binnen enkele minuten is de auto voor 80% volgeladen. Deze snellaadpalen zijn snel en makkelijk te traceren via een app of navigatiesysteem in de auto, die de dichtstbijzijnde beschikbare laadpalen toont.


Wist je dat...

  • De eerste elektrische auto reeds in 1832 werd ontwikkeld.
  • Het eerste voertuig dat sneller dan 100 km per uur ging, een elektrische auto was.
  • Een elektrische auto zwaarder is dan een reguliere diesel- of benzineauto en daarom goed stevig op de weg ligt
  • Er inmiddels meer dan 12000 publieke laadpunten in Nederland zijn
  • Er in Nederland inmiddels meer dan 100.000 auto's met een stekker rondrijden

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor volledig elektrisch rijden? Kom dan eens langs bij een van onze vestigingen om een proefrit te maken in de nieuwe Hyundai IONIQ.