Privé lease wordt steeds interessanter en flexibeler.

Om het zo transparant mogelijk te maken hebben wij voor u een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Eén vast maandbedrag zonder onverwachte kosten
Naast het tanken betaal je één vast maandbedrag dat bestaat uit wegenbelasting, verzekering en allerlei bijkomende kosten. Je kunt dus de weg op zonder zorgen en weet elke maand precies waar je aan toe bent.

Je kunt je huidige auto bij ons laten taxeren

Dit is geheel gratis, het geld wordt direct gestort op je rekening.

Iedereen mag in jouw auto rijden
Vaak wordt er gedacht dat alleen de contracthouder in de auto mag rijden, echter is het toegestaan dat er ook anderen in de auto rijden, mits er toestemming is gegeven door de contracthouder. Deze blijft verder wél verantwoordelijk voor de eventuele schade en blijft aansprakelijk.

Je hoeft geen aanbetaling of borg te doen
Dit hangt van de leasemaatschappij af, maar bij Hyundai Wittenberg hoeft dit niet en is het maandtarief het enige bedrag dat u betaalt bij aanvang.

U blijft uw schadevrije jaren opbouwen
Vaak is het een misvatting dat bestuurders denken dat hun schadevrijejaren verloren gaan bij het leasen van een auto. De opgebouwde schadevrije jaren blijven gewoon staan! Aan het einde van de leaseperiode kan een ‘Schadevrij rijden verklaring’ opgevraagd worden waardoor er aangetoond kan worden dat er geen schade gereden is.

Je krijgt een BKR-registratie
Bij het afsluiten van een prive lease contract wordt er inderdaad een BKR-registratie gemaakt. Deze kan van invloed zijn op het te lenen bedrag wanneer je een hypotheek afsluit. Vooral voor starters die van plan zijn om op korte termijn voor een koophuis te gaan kijken is het van belang om hier goed naar te kijken. Hoe het te lenen bedrag wordt berekend en meer informatie over deze registratie is te vinden op de website van BKR.

Bij het vroegtijdig stoppen van het contract moet je een bedrag betalen
Het is niet mogelijk om het contract ‘zomaar’ vroegtijdig te stoppen. Wanneer je dat wel graag wilt dan betaal je hierover een bedrag dat wordt bepaald door de leasemaatschappij. Hiermee ga je bij het tekenen van het contract akkoord. Vaak wordt dit gebaseerd op de hoeveelheid maanden dat het contract te vroeg wordt gestopt. Bij bijzondere omstandigheden zoals het verliezen van een baan of het overlijden van de contracthouder worden er vaak uitzonderingen gemaakt.