De nieuwkomers in 2018

Hyundai heeft in 2017 een mooi aantal nieuwe modellen gepresenteerd. Denk aan de Hyundai i30 Hatchback en Wagon en niet te vergeten de Hyundai KONA. Deze lijn trekken we door in 2018 waar weer een aantal nieuwe modellen worden ingewijd in de Hyundai familie.

Hyundai i30N

Begin 2018 kunnen we het eerste High-performancemodel van Hyundai in de N-reeks verwachten. De i30 N is ontworpen in Zuid-Korea maar uitgebreid getest op de roemruchte Nürburgring. De letter N in de benaming staat dan ook voor Nürburgring en schetst de vorm van de bekende chicane bocht. De i30 spurt in 6,4 seconden naar de 100 en heeft een topsnelheid van maar liefst 250 km/h.

Hyundai i30 Fastback

De Hyundai i30 Fastback wordt de eerste vijfdeurs coupé in het segment. De i30 Fastback heeft, zoals de naam belooft, een schuin aflopende achterkant, die uitloopt in een achterspoiler in de achterklep. Om niet teveel in te boeten aan de binnenruimte is de Fastback 115 mm langer dan de Hatchback. Bovendien is hij 30 mm lager (waarvan 5 mm voor conto van het sportonderstel komt) en dat zorgt voor wat meer optische dynamiek. Begin 2018 in de showrooms!

De KONA Electric

Hyundai werkt hard aan de ontwikkeling van de elektrische KONA. Rond de zomer van 2018 verwachten we twee varianten op de markt. Het instapmodel zal beschikken over een kWh-accupakket. Voor de automobilist die regelmatig lange afstanden aflegt is de KONA met een met een 64 kWh-accupakket verkrijgbaar. Deze variant heeft een range van maar liefst 500 kilometer! De range van de 40 kWh-versie is nog niet bekend.

Ten opzichte van de Hyundai Kona krijgt de Kona Electric herkenbare designdetails om het EV-karakter te benadrukken. Het oplaadpunt voor de stekker verwerkt Hyundai in de grille. Hier is helaas nog geen beeldmateriaal van.