Hyundai Wittenberg Kona Electric

De Kona Electric is met een uitstekende prestatie in het Guinness Book of Records gekomen

​Onder barre (weer-)omstandigheden heeft de Hyundai Kona Electric het toch voor elkaar gekregen om een plekje in het Guinness Book of Records te veroveren. De volledig elektrisch aangedreven Hyundai deed dat door een nieuw hoogterecord voor elektrische auto's te verbreken.

Record verbroken

In het Guinness Book of Records stond het recordhoogte op 5.715,28 meter voor een elektrische auto. Maar onze krachtige Kona steeg hier bovenuit. Om het record te verbreken, reed de Hyundai Kona Electric helemaal naar Tibet. Daar beklom hij de Sawula-pas, met een hoogte van maar liefst 5.731 meter, een van de hoogste bergen ter wereld waar je nog met een auto kunt komen. Daarmee verbrak de Kona Electric het record.


Knappe prestatie

De Kona Eletric redde het - probleemloos - helemaal tot de top, een fantastische prestatie als je bedenkt dat dit onder slechte (weer-)omstandigheden was. Kou, ijle lucht, slechte wegen: het weerhield de Hyundai Kona. Onderweg werd de Kona Electric met draagbare opladers van stroom voorzien.


Starten bij temperaturen van -35 °C

Het startten van elektrische auto's onder extreem lage temperaturen levert vaak genoeg problemen op. Maar de Hyundai Kona Electric bewijst het tegendeel. Tijdens eerdere uitvoerige proeven op de testbaan in Arjeplog in Lapland blijkt de Hyundai uitstekend bestand tegen temperaturen van wel -35 °C. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk dan de video hieronder.

Een slim luchtinlaatsysteem op de Hyundai Kona Electric zorgt voor een nog betere regeling van de hoeveelheid lucht die in en uit het voertuig komt. Hierdoor kan de cabine nog efficiënter worden verwarmd en wordt de mate van verwarmen tijdens het rijden in de winter geminimaliseerd.


Zelf de Kona Electric ervaren?

Dat kan! De Hyundai Kona Electric is direct uit voorraad leverbaar. Kom langs bij een van onze vestigingen of plan gemakkelijk online een proefrit. Wie weet rijdt u direct weg met een van onze Kona Electric's.

Voorraad bekijkenProefrit plannen