Hyundai Wittenberg: tips bij slecht weer

Het weer wordt slechter, de dagen korter en de weg gladder. Met deze handige tips bent u goed voorbereid op het winterse weer.

Winterbanden

Laat winterbanden monteren. Over de voordelen van winterbanden bij deze weersomstandigheden hoeven we u waarschijnlijk niets meer te vertellen. Wat wel belangrijk is, is dat u het extra percentage grip van uw winterbanden gebruikt om uw veiligheidsmarge te vergroten en niet om harder te rijden bij slechte weersomstandigheden.

Lichtautomaat

Veel auto's hebben automatische dag-rijverlichting. Pas op! Als het mistig wordt branden de LED-strips aan de voorzijde wel, maar branden uw achterlichten vaak niet. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarom, bij mist, rij gewoon met dimlicht aan.

Harde wind

Anticiperen is ook het onverwachte verwachten. Als u bij harde wind een vrachtauto inhaalt wees dan voorbereid op een rukwind als u de vrachtauto voorbij bent. Het waait ook vaak harder op bruggen en viaducten en haal fietsers met een ruime boog en aangepaste snelheid in.

Regen

Als het regent is uw remweg langer, houd dus meer afstand en pas uw snelheid aan. Houd rekening met wegdekverandering, dus wanneer het asfalt van ZOAB overgaat naar "normaal" asfalt, dan kan het zicht door waterspray plotseling minder worden. Ook is "oud" asfalt vaak gladder, zo'n overgang van nieuw naar oud asfalt komt u vaak tegen bij afritten. Pas op want dit zijn regelrechte slipveroorzakers.

Aquaplaning

De auto gaat als het ware drijven op het wegdek en is onbestuurbaar. De reden, te hard rijden voor de omstandigheden op dat moment. Snelheid aanpassen dus en probeer ook naast de rijsporen te rijden in plaats van erdoor. Dit voorkomt eveneens aquaplaning.