Ontdek de wereld van elektrisch rijden met een Hyundai

Elektrisch rijden is beter voor het milieu én brengt daarnaast ook vele andere voordelen met zich mee. Zo biedt elektrisch rijden veel financiële voordelen en is het comfortabeler en stiller dan rijden in een brandstofauto. Het gebruik van een elektrische auto wijkt echter wel af van een gewone auto. Zo moet u deze auto opladen, in plaats van aftanken. Ook zijn er verschillende vormen van elektrisch rijden. We leggen u de diverse elektrische aandrijflijnen uit en bespreken de voordelen van elektrisch rijden. 


​​

Bekijk hier meer video's van de Hyundai Electric Academy 

Elektrisch rijden, hoe werkt dat nou eigenlijk? 

Hoe moet ik mijn auto thuis opladen?​


Vormen EV

​​

9 voordelen van elektrisch rijden

01​
Geen CO2-uitstoot

Batterij-elektrische en waterstof-elektrische auto’s stoten geen schadelijke stoffen uit. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee (want: 8 % bijtelling voor zakelijk rijders).

02
Voordeliger in onderhoud

Het onderhoud van een elektrische auto is goedkoper en sneller klaar. Een elektrische Hyundai moet wel jaarlijks voor inspectie naar de dealer maar heeft minder onderdelen die periodiek moeten worden vervangen. Dit scheelt slijtage en dus ook kosten.​

03
Geen wegenbelasting

Een elektrische auto is tot 2021 vrijgesteld van wegenbelasting. Rijders van plug-in-hybrides met een uitstoot tot 50 gram CO2 per kilometer betalen tot 2021 de helft van de wegenbelasting.

04
Slechts 8 % bijtelling

Zakelijk rijders betalen voor een volledig elektrisch aangedreven auto of een waterstofauto slechts 8 % bijtelling bij privégebruik, in plaats van 22%. Dit kan wel 3.000 euro per jaar schelen.

05
Opladen voordeliger dan brandstof

Stroom is voordeliger dan brandstof. Zelfs de zuinigste brandstofauto's komen qua brandstofkosten niet in de buurt van een elektrische auto. Zo heeft u in sommige gevallen al een compleet opgeladen auto voor nog geen 10 euro.

06
Energie terugwinnen

Een elektrische auto kan energie terugwinnen die bij andere auto’s verloren gaat, dat noemen we regeneratief remmen. Hierdoor wordt een elektrische auto juist zuiniger bij stadsverkeer of in de file, waar een auto met verbrandingsmotor juist veel gaat verbruiken.

07
Snelheid

Een elektrische auto heeft geen versnellingen. Dat zorgt voor een snelle, vloeiende acceleratie vanuit stilstand. Ook inhalen gaat moeiteloos, want terugschakelen hoeft niet.

08
Stil

Een elektromotor is veel stiller dan een verbrandingsmotor. Elektrische Hyundai-modellen hebben dan ook een ingebouwde waarschuwingstoon voor voetgangers en fietsers, die actief is bij snelheden lager dan 30 km/u.

09
Comfortabel interieur

Het interieur is automatisch voor te verwarmen of juist te koelen als de elektrische Hyundai is aangesloten op een laadpaal. Stel eenvoudigweg uw vertrektijd in en stap in een heerlijk voorverwarmde of juist koele auto.


​​

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Wat is elektrisch rijden en wat zijn de voordelen?

LEES HIER

The Bluelink app of the Hyundai IONIQ showing the vehicles charging status

Elektrisch laden

Hoe werkt het en wat moet u hierover weten?

LEES HIER

Woman leaning against a Hyundai IONIQ plugged in a public stand-alone charging station
Kosten elektrisch rijden

Alle kosten rondom elektrisch rijden op een rij.

LEES HIER