Elektrisch rijden begint bij Hyundai Wittenberg

De range elektrische auto’s van Hyundai telt twee hele groene modellen: de volledig elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric.
Benieuwd welke elektrische Hyundai het best bij u past? Wij helpen u met kiezen.

Hyundai Wittenberg IONIQ Electric

Hyundai IONIQ Electric

 • Direct leverbaar!
 • IONIQ EV 28 kWh nu nog 4% bijtelling voor zakelijk rijders
 • 8% bijtelling
 • Krachtige elektromotor: 100 kW (136 pk)
 • Lithium-ion-polymeerbatterij met grote capaciteit (28-kWh)
 • Actieradius: meer dan 311 kilometer
 • 8 jaar batterijgarantie


Proefrit aanvragen

Hyundai Wittenberg KONA Electric

Hyundai KONA Electric 

 • Direct leverbaar!
 • 8% bijtelling
 • Krachtige elektromotor: 150 kW (204 pk)
 • Lithium-ion-polymeerbatterij met grote capaciteit (64-kWh)
 • Actieradius: meer dan 484 kilometer
 • 8 jaar batterijgarantie

Proefrit aanvragen​
Hyundai Electric Academy

Wilt u meer weten over elektrisch rijden? De voordelen en hoe het gaat met laden? Bij Hyundai hebben ze een 'Electric Academy' ontwikkeld, door middel van filmpjes en infographics wordt alles uitgelegd.

BEKIJK HIER DE INFOGRAPHIC


​​

Wat wilt u weten over elektrisch rijden?

Over elektrisch rijden valt enorm veel te vertellen. Om u wegwijs te maken in de wereld van groene mobiliteit, hebben wij de belangrijkste informatie over elektrisch rijden voor u op een rijtje gezet.
Klik hieronder op het thema van uw keuze.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Wat is elektrisch rijden en wat zijn de voordelen?

LEES HIER

Elektrisch laden

Elektrisch laden

Hoe werkt het en wat moet u hierover weten?

LEES HIER

Kosten elektrisch rijden


Kosten elektrisch rijden

Alle kosten rondom elektrisch rijden op een rij.

LEES HIER


​​

Vier elektrisch weetjes

Hyundai investeert jaarlijks vele honderden miljoenen euro’s in de ontwikkeling van ‘groene’ producten. Maar wat betekent dat voor het milieu? En wat gebeurt er als er na jaren trouwe dienst een einde komt aan het werkzame leven van een elektrische auto? Daar heeft Hyundai allemaal aan gedacht.

1: Nieuw leven in oude batterijen

Is er leven voor batterijen na jaren van trouwe dienst in elektrisch aangedreven Hyundai’s? Jazeker! In plaats van batterijen te recyclen kunnen we ze ook hergebruiken. ‘Oude’ batterijen zijn namelijk nog prima geschikt om energie in op te slaan, bijvoorbeeld voor de stroomopslag voor zonnecellen of windturbines.

Hyundai Wittenberg KONA Electric
Fabriek Hyundai

2: Half miljard bomen rond fabriek

Hyundai doet er alles aan zijn auto’s zo ‘groen’ mogelijk te produceren. Neem de Hyundai-fabriek in Ulsan (Zuid-Korea), een van de grootste productiefaciliteiten ter wereld: deze wekt zijn eigen stroom op en zuivert zijn eigen afvalwater. En uiteraard wordt gebruikgemaakt van lakken op waterbasis. Rond de fabriek creëerde Hyundai bovendien een groenzone met meer dan een half miljard bomen.

3: Een dak van suikerriet

De Hyundai IONIQ Electric is een volledig elektrische auto en stoot dus geen schadelijke stoffen uit. Maar er is nog iets bijzonders: voor de IONIQ Electric heeft Hyundai allemaal duurzame en biologisch afbreekbare materialen gebruikt. Heel milieuvriendelijk dus. Het dak is gemaakt van bestanddelen uit suikerriet en diverse componenten in het interieur zijn vervaardigd van recyclebaar plastic.

Hyundai IONIQ Electric achterkant

4: Lucht zuiveren in plaats van vervuilen

De Hyundai NEXO is een heel bijzondere elektrische auto. In plaats van lucht te vervuilen maakt de waterstofauto lucht juist schoner. De luchtfilters in de NEXO zorgen ervoor dat 99,9 % van de schadelijke deeltjes wordt gezuiverd. De gezuiverde lucht die niet naar de brandstofcel stroomt, verlaat de waterstofauto schoner dan het daarvoor was binnengekomen.