Profiteer van 4.000 euro subsidie bij aanschaf elektrische Hyundai

Ontvang subsidie bij aanschaf elektrische Hyundai

Wilt u als particulier een elektrische auto aanschaffen of private leasen? Dan hebben we goed nieuws voor u! U kunt nu subsidie aanvragen voor een volledig elektrische Hyundai zoals de KONA Electric of de IONIQ Electric. De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuw model en € 2.000 voor een gebruikt elektrisch model.

Emissievrij autorijden moet voor veel meer mensen aantrekkelijk worden, vindt de overheid. Zakelijk rijders profiteren al van een gunstige fiscale bijtelling wanneer ze kiezen voor een volledig elektrische auto. Met de subsidie op elektrische auto’s wil het kabinet elektrisch autorijden voor nóg meer mensen – dus ook privérijders – bereikbaar maken en daarmee het milieuvriendelijke vervoer stimuleren. Om het voor iedereen toegankelijk te maken heeft de overheid daarom een flink bedrag beschikbaar gesteld. Aan de subsidiepot zit wel een maximum. Particulieren die in aanmerking willen komen voor de overheidskorting dienen daarom op tijd hun subsidieaanvraag in te dienen.


Bekijk onze voorraad elektrische KONA'sBekijk onze voorraad elektrische IONIQ'sKONA Electric en IONIQ Electric

U kunt nog steeds uw aanvraag indienen

Het jaarbudget 2020 voor een nieuwe elektrische auto is overtekend. Voor nieuwe elektrische auto's is er al meer subsidie aangevraagd dan het jaarbudget. Dit geldt voor koop en private lease. Alle aanvragen die zijn gedaan nadat het jaarbudget op was, worden doorgeschoven en uitbetaald in 2021. U kunt dus nog steeds uw subsidie voor een nieuwe elektrische Hyundai aanvragen!

Het jaarbudget voor een elektrische occasion is nog niet op. Dat houdt in dat de subsidie nog in 2020 aan u wordt uitgekeerd.

Aanvraag subsidie indienen met uw DigiD

U kunt vanaf 1 juli de subsidie aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag indienen gaat met gebruik van uw DigiD.

Subsidie aanvragenWie mag gebruik maken van de subsidie?

De subsidie is alleen bedoeld voor particulieren, dus niet voor zakelijk rijders of zzp’ers. De subsidie geldt voor personenauto’s met 0 gram uitstoot, zowel gebruikt als nieuw, met een oorspronkelijke cataloguswaarde/nieuwprijs tussen de € 12.000 en € 45.000 en een minimale elektrisch actieradius van 120 kilometer (volgens WLTP). De subsidie is niet van toepassing op hybride of plug-in hybrideauto’s.

Waarom is de subsidieregeling ontstaan?

Het doel van de overheid is om de keuze voor een elektrische auto te stimuleren. De subsidie resulteert in een kleiner prijsverschil met een personenauto op fossiele brandstof en zorgt ervoor dat de ambities uit het Regeerakkoord en het Klimaatakkoord worden verwezenlijkt. In het Regeerakkoord is afgesproken dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe personenauto’s emissieloos zijn.

De doelstellingen van het Klimaatakkoord zijn onder meer:

  • Rond 2025 moet er een volwaardige markt van gebruikte elektrische auto’s voor particulieren zijn
  • In 2030 dient 100 % van de nieuwverkopen van personenauto’s elektrisch te zijnHyundai Wittenberg KONA Electric


Een elektrische Hyundai private leasen?

De subsidie is vooral ook goed nieuws voor automobilisten die hun elektrische Hyundai willen private leasen. U rijdt dan een paar jaar in een gloednieuwe elektrische Hyundai tegen een scherp vast maandbedrag, zonder dat de auto uw eigendom wordt. Alle kosten – zoals service en onderhoud – zijn inbegrepen, behalve het opladen. U hoeft de aanschafprijs niet ineens te betalen en hebt geen risico op waardedaling.

De subsidie wordt maandelijks met u verrekend. U krijgt dus niet het volledige bedrag in één keer terug.

Welke voorwaarden gelden er voor de subsidie tijdens private lease?

Een voorwaarde is dat de auto enkele jaren op naam van dezelfde eigenaar blijft staan. Beëindigd u binnen vier jaar uw private-leasecontract, dan stopt ook de subsidie die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug.

Nog een voorwaarde is dat de elektrische auto wordt aangeschaft bij een erkend autobedrijf. Dit geldt ook voor gebruikte elektrische auto’s. U bent daarom bij Hyundai Wittenberg als officiële Hyundai-dealer aan het juiste adres. Voor een gebruikte elektrische Hyundai van een particuliere verkoper kunt u geen subsidie aanvragen. Wij dragen als Hyundai-dealer het Private Lease keurmerk, zodat u gebruik kunt maken voor de subsidieregeling.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatieVoordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft tal van voordelen. Een elektrische auto is minder belastend voor het milieu en stoot geen schadelijke stoffen uit. Andere pluspunten:

  • Elektrische auto's zijn voordelig in gebruik en onderhoud
  • U betaalt in 2020 geen aankoopbelasting (BPM)
  • U betaalt tot 2025 geen wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting, MRB)
  • De verbruikskosten zijn lager, vooral als u goedkoop kunt opladen op uw werk of via zonnepanelen
  • Elektrisch rijden is stil en zeer comfortabel
  • Met een laadpaal aan huis of in de buurt hoeft u niet meer langs het tankstation